Rekonstrukcija i izgradnja ulica i trotoara u gradskom i prigradskom području

Nakon završenog postavljanja polietilenskih cevi na kraku magistralnog vodovoda Crnjevski most – naselje Špik (raskrsnica sa Golijskom ulicom), i povezivanja tridesetak novih priključaka na sekundarnu mrežu, poslednjih dana su intenzivirani radovi na uređenju trotoara i kolovoza duž trase kuda je položena glavna cev, odnosno vraćanje ovog dela ulice Venijamina Marinkovića u pređašnje stanje.

Duž trase od oko 600 metara postavljeni su potpuno novi ivičnjaci, a preduzeće „Putevi“ iz Ivanjice radi na asfaltiranju trotoara sa leve strane državnog puta koji vodi prema okolnim selima i naseljima i dalje prema Studenici i Goliji. Ostatak ulice odnosno trotoara na trasi cevovoda nije raskopavan jer je on prošao van kolovoznog i pešačkog područja, kao što je deo kroz fabrički krug preduzeća „Fantoni“.

Svi ovi radovi deo su projekta JKP „Komunalno“ na zameni azbestnocementnih cevi u gradskom području. Prema našim saznanjima, u toku je izbor izvođača radova i za preostalu deonicu do mosta na Lučkoj Reci, u dužini od oko 860 metara. Njihova realizacija krenuće narednih dana.

IL-asfaltiranje-i-pripreme-nove-ulice-trotoari2 Rekonstrukcija i izgradnja ulica i trotoara u gradskom i prigradskom području

Kada je u pitanju izgradnja novih i rekonstrukcija starih ulica, pre par dana završena je izgradnja jednog kraka u naselju Sađavac za potrebe industrijske zone. Dužine je 250 i širine 5 metara, a sa glavnim magistralnim putem povezuje nekoliko preduzeća.

IL-asfaltiranje-i-pripreme-nove-ulice-trotoari4 Rekonstrukcija i izgradnja ulica i trotoara u gradskom i prigradskom području

U Crnjevu su u toku radovi na dva kraka Druge proleterske ulice prema reci Moravici u naselju Lug. Jedna je duga 115, a druga 225 metara, a njihova širina 4 metra. Posao finansira opština iz sredstava za izgradnju i održavanje gradskih ulica a sprovodi ga preduzeće „Putevi“.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *