XII Festival dečjeg folklora „Svetlost na brežuljku“

Tradicionalni Festival dečjeg folklora „Svetlost na brežuljku“, u organizaciji OŠ „Sreten Lazarević“, održaće se 18. avgusta 2017. godine u 17 časova u Prilikama. Očekuje se dolazak devet dečjih folklornih grupa iz cele Srbije.

„Svetlost na brežuljku“ je festival međunarodnog karaktera i veoma uspešno se organizuje već dvanaestu godinu. Kroz njega je prošlo više od četiri hiljade dece učesnika. Okuplja najbolje dečje folklorne ansamble iz Srbije, Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hersegovine. Festival je takmičarskog karaktera i na njemu se dodeljuju I, II i III nagrada festivala kao i nagrada za najbolji orkestar, po odluci stručnog žirija.

Cilj festivala jeste očuvanje kulturnog nasleđa i buđenje kod dece interesovanja i ljubavi prema narodnoj igri i pesmi.

IL-svetlost-na-brezuljku-prilike XII Festival dečjeg folklora „Svetlost na brežuljku“

Vrednost priličkog Festivala dečjeg folklora u 2016. godnini afirmisana je i dodelom izuetno vrednog priznanja – „Turističke slagalice“. Ovo priznanje dodeljuje se već deset godina najuspešnijim turističkim manifestacijama u Srbiji, po izboru samih organizatora manifestacija. Festival priličke škole uspeo je da osvoji prestižnu nagradu u konkurenciji više stotina manifestacija iz Srbije u kategoriji tradicionalnih manifestacija (manifestacija koje traju duže od deset godina).

Turistička slagalica je još jedno u nizu priznanja za Osnovnu školu „Sreten Lazarević” iz Prilika koja je prepoznatljiva po svojim kulturnim aktivnostima u mestu, a i šire. Festival dečjeg folklora, kao tradicionalna dečja manifestacija, doprinosi prepoznatljivosti Prilika na turističkoj mapi Srbije.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *