Radović: Od ponedeljka malinari štrajkuju glađu ispred Predsedništva Srbije

Kako tvrde u Asocijaciji malinara Srbije obećenje koje su hladnjačari dali na sastanku sa ministrom poljoprivrede Branislavom  Nedimovićem da će akontna cena maline biti 160 dinara, nije ispunjeno. Stoga je Upravni odbor ove Asocijacije zatražio od predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, da do nedelje nađe rešenje za nagomilane probleme malinara i proizvođača kupine u Srbiji, a ako se to ne desi, predstvnici malinara od ponedeljka počeće štrajk glađu u Beogradu, ispred zgrade Predsedništva Srbije.

  • IL-radovic Radović: Od ponedeljka malinari štrajkuju glađu ispred Predsedništva SrbijeMi od predsednika ne tražimo da nam država da pare za malinu, nikoga ne uslovljavamo, mi samo tražimo da se ispuni ono što nam je iz vlasti obećano – da cenu maline diktira tržište i tržišni principi a ne monopol i monopolisti. A znamo, na osnovu infomracija koje imamo da u svetu cena za crvenim zlatom raste. –  kaže Dobrivoje Radović, predsednik Asocijacijem malinara Srbije.

U petak će biti  nastavljena  ranije započeta  akcija prikupljanja potpisa nezadovoljnih malinara koji će biti redati  predsedniku Vučiću a ako ne bude rešenja, od ponedeljka počinju štrajk gladju.

  • Na sastanku koji je održan u subotu, predstavnici hladnjačara izašli su sa predlogom da akontna otkupna cena bude 160 dinara po kilogramu, da će tu cenu primeniti najdalje za 48 sati. Evo, danas je sreda, osim hladnjače „Stanić“ u Arilju, koja je akontnu cenu podigla sa 143 na 153 dinara, druge hladnjače, 99 odsto njih, nisu ispoštovale obećanje – dodao je Radović.

Berba se polako privodu kraju a proizvođači, kako tvrde, neće imati dovoljno novca ni radnike da isplate na ovu cenu. Rod maline je usled vremenskih nepogoda gotovo prepolovljen pa je situacija, kaže Radović, više nego alarmantna.

You may also like...

1 Response

  1. Nikola85 kaže:

    Sto se cene maline tice taj S….. je jedan od najgorih hladnjacara,koji svake godine kuka i zakida narod na ceni. On je jedan od onih koji obaraju cenu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *