ARLEMM – Umetnički karavan u centru Ivanjice

Nakon Čakča, Užica, Zlatibora i Požege ARLEMM Umetnički karavan stigao je i u Ivanjicu. Postavka sjajnih fotografija koje donose duh jedinstvene ariljske manifestacije biće u centru Ivanjice do 15. jula.

Izložbu čini 18 audio-vizuelnih instalacija i 36 fotografija, nastalih tokom trajanja Ariljske letnje muzičke manifestacije. Kombinacijom likovne umetnosti i multimedije, predstavljenom kroz jedinstven spoj muzike, prirode i fotografije, putujuća izložba fotografija ima za cilj da približi prave kulturne vrednosti i učini ih dostupnim, svim slojevima društva. Autori fotografija su kreativni dvojac mladih umetnika – Džumandži.

IL-arlemm-izlozba-ivanjica ARLEMM - Umetnički karavan u centru Ivanjice

ARLEMM, u okviru koga se realizuje projekat „ARLEMM-umetnički karavan“, je kulturno – edukativna manifestacija, koja se održava osmu godinu zaredom u Arilju u periodu od 16. 7. do 30.7.2017. godine. Okuplja najeminentnije umetnike, profesore i predavače iz različitih umetničkih polja: klasične, duhovne, tradicionalne, džez muzike, kao i ljude kreativnih sposobnosti, sa idejom da prvenstveno deci i mladima, a onda i svim slojevima društva, približi prave kulturne vrednosti. Cilj ARLEMM-a se ostvaruje kroz prepoznavanje i odabir mladih talenata, muzičku edukaciju dece i mladih, održavanje koncerata, javnih časova i predavanja.

Otvaranje ovogodišnje manifestacije obeležiće nastup Gudača svetog Đorđa i orkestra Škole za muzičke talente iz Ćuprije, sa solistom Anetom Ilić, jednom od vodećih vokalnih umetnika Srbije i beogradski džez sastav Nejkid. U okviru ARLEMM-a 2017 nastupiće istaknuti izvođači umetničke muzike Divna Ljubojević i Melodi, Gitarinet gruv sistem, a u okviru ARLEMM art festivala, koji se održava, 21. i 22. jula na rečnom ostrvu Uski vir, na reci Rzav, nastupiće: Amira Medunjanin, Duvački orkestar i rok bend pod rukovodstvom Aleksandra Sedlara sa Draganom Đorđevićem – Suzukijem, kao solistom na violončelu, Kralj Čačka, grupa Galija i Fridom- Džimi Hendriks tribjut bend.

IL-arlemm-izlozba-ivanjica3 ARLEMM - Umetnički karavan u centru Ivanjice

Ariljska letnja muzička manifestacija – ARLEMM realizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Opštine Arilje, a u saradnji sa Crkvenom opštinom grada Arilja, Narodnom bibliotekom Arilje, zlatnim sponzorom i partnerom manifestacije – Extreme Intimo i brojnim donatorima. ARLEMM svoju misiju širi i izvan okvira naše zemlje, uz podršku i pomoć Vesne Grbović i prijatelja ARLEMM-a u SAD-u.

Posetite izložbu „ARLEMM – umetnički kravan“ i budite i Vi deo umetnosti.

Više informacija o samoj manifestaciji i učesnicima možete pročitati na adresi: arlemm.rs

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *