MALINARI: Hoćemo hitan sastanak sa Vučićem i Brnabićkom

Predstavnici proizvođača malina traže hitan  sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić kako bi razgovarali o rešenju problema nastalih zbog niske otkupne cene tog voća.

  • Danas smo bili na sastanku sa ministrima Branislavom Nedimovićem i Rasimom Ljajićem i predstavnicima otkupljivača koji su i dalje zagovarali priču da nemaju potpisane ugovore i da se trenutna cena ne može menajti dok ne sklope konačne ugovore o izvozu maline. Pošto nismo uspeli da postignemo dogovor, zahtevali smo sastanak sa predsednikom, premijerkom i ministrima jer želimo da nadležne institucije utvrde da li postoji monopol ili takozvana dogovorna politika otkupljivača koja urušava najveću fabriku pod otvorenim nebom u ovoj državi.-rekao je predsednik Asocijalice malinara Srbije, Dobrivoje Radović koji tvrdi da proizvođači ne smeju odustati od cene 1,83 eura za kilogram.

Ukoliko u naredna tri dana ne bude organizovan pomenuti sastanak sa vrhom Vlade, malinari će morati da traže rešenje problema na drugi način, zaključio je Radović.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović ocenio je posle sastanka da je veći optimista u pogledu pronalaženja rešenja nego što je to bio slučaj posle prethodnih susreta sa proizvođačima i hladnjačarima.

  • Ne priča se tonom kojim se pričalo prošli put. Preneću molbe proizvođača predsedniku i premijerki u cilju razvoja i opstanka malinarstva a proverićemo i sve navode koje smo danas čuli jer nas na to obavezuje vrednost izvoza malina od 270 miliona evra – rekao je Nedimović.

On je dodao da tržište određuje cenu maline a da nadležne institucije treba da spreče eventualne poremećaje na tržištu.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *