Ivanjica na listi najboljih destinacija za odmor u Srbiji

Mnogi ove godine neće uspeti da priušte odmor u prestižnim i skupocenim turističkim letovalištima, međutim, to nije razlog za brigu jer Ivanjica ima sjajan potencijal za sve koji žele da uživaju u čarima fenomenalnih prirodnih lepota, otvorenih i zatvorenih bazena, kupanja na reci Moravici i zdravoj, prirodnoj hrani. Meštanima je na dohvat ruke a turisti su rado viđeni i ljubazno dočekani u ovoj varošici koja se našla među ‘’Top 10 destinacija za odmor u Srbiji’’. Evo i zašto!

U okolini Ivanjice postoji nekoliko  turističkih domaćinstava sa bazenima, idealnim za odmor u toplim letnjim danima.

IL-bazen-golijski-koanci Ivanjica na listi najboljih destinacija za odmor u Srbiji

Golijski konaci

Za turiste koji žele odmor u netaknutoj prirodi u Rezervetu biosfere, naš predlog su „Golijski konaci” u Kumanici, na desetak kilometara od grada. Kompleks čini nekoliko drvenih bungalova i dve vile tipa „Golija”, između kojih je smešten bazen. Jeinstven pogled na okolinu, a tu je i kućica na drvetu za najmlađe. Domaćini su vrlo gostoljubivi i vrsni kuvari.

IL-bazen-vila-avramovic Ivanjica na listi najboljih destinacija za odmor u Srbiji

Vila Avramović

U podnožju Golije nalazi se Vila „Avramović”. Idealna za odmor u letnjim mesecima. Pored bazena, na raspolaganju su vam specijaliteti ovoga kraja, pogled na okolne planine, ali i bilijar koji se kao retko gde igra pod vedrim nebom.

IL-bazen-ivanjicki-konaci Ivanjica na listi najboljih destinacija za odmor u Srbiji

Ivanjički konaci

Ako želite moderno opremljene apartmane, izgrađene u kombinovanom spoju kamena, drveta i cigle, svakako preporučujemo „Ivanjičke konake” u selu Raščići. Za njih se slobodno može reći da su jedan od bisera seoskog turizma zapadne Srbije. I ovde se pruža mogućnost užitka na bazenu, usred prirode čija vas lepota neće ostaviti ravnodušnim.

IL-bazen-pansion-obradovic Ivanjica na listi najboljih destinacija za odmor u Srbiji

Pansion Obradović

Pansion Obradović u Katićima ima tradiciju dugu trideset godina. Luksuzni smeštaj prve kategorije, apartmanskog je tipa a poseduju i bogatu biblioteku za goste.Tu je i vila  ‘’Snežana’’ sa tri apartmana. Uz svaki apartman postoji i igralište za decu kao i bazen sa grejanom vodom. Ovo mesto je nezaobilazno u turističkoj ponudi Srbije kada je u pitanju seoski turizam.

IL-bazen-hotel-park Ivanjica na listi najboljih destinacija za odmor u Srbiji

Ivanjica

U samoj Ivanjici u ponudi su dva bazena zatvorenog tipa u hotelu ‘’Park’’ i Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju. Takođe, meštani i turisti mogu da se rashlade i na popularnom kupalištu ‘’Naper’’ koje je nedavno uređeno a ovih dana biće postavljena i dva tuša.

IL-bazen-atlantik-luke Ivanjica na listi najboljih destinacija za odmor u Srbiji

Veći bazen na otvorenom sagrađen je pre nekoliko godina u Lukama, selu nadomak Ivanjice, ali kako saznajemo ove godine neće raditi, iako je okupljao veliki broj kupača na dnevnom nivou.

You may also like...

2 Responses

  1. Ivana kaže:

    Da li je miguce da neko sme da se okupa u Naperu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *