Vanredno u pet ivanjičkih mesnih zajednica

Zbog neveremena koje je prethodnih dana u više navrata zahvatilo delove ivanjičke opštine i izazvalo ogromne štete na putevima, stambenim objektima i poljoprivrednim kulturama, proglašena je vanredna situacija u Pridvorici, Devićima, Ostatiji, Brusniku i Srednjoj Reci.

  • IL-momcilo-mitrovic Vanredno u pet ivanjičkih mesnih zajednicaI dalje su neprohodni putni pravci prema Đokićima, Marinkovićima, Gržićima, Pločniku, Čečini a desetine lokalnih pravaca je u veoma lošem stanju i jedva prohodno. Voda je na put nanela drveće, delove stena, kamenje i puno otpada tako da se jedino angažovanjem teške mehanizacije ovi putni pravci mogu osposobiti za saobraćaj. Vanrednu situaciju proglasili smo prvenstveno zbog što bržeg i efikasnijeg delovanja jer je potrebna hitna sanacija kako bi ljudi sa ugroženog područja mogli nesmetano da funksionišu. Nismo do sada imali hitnih intervencija na području koje je pogođeno nevremenom ali su sve službe u pripravnosti i reagovaće ukoliko bude potrebe za istim. Telefon 662-690 dostupan je građanima i mogu se obratiti za pomoć. Nadamo se da ćemo u što kraćem vremenskom periodu uspeti da otklonimo sve posledice izazvane nezapamćenim nevremenom.-rekao je zamenik predsednika opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović.

IL-vanredna-situacija-neprohodni-putevi Vanredno u pet ivanjičkih mesnih zajednica

Meštani pet mesnih zajednica u kojima je na snazi vanrena situacija kažu da ovakvu kišu ne pamte. Na putnim pravcima  od Pridvorice ka Devićima bukvalnosu tekle reke.

  • Jaka kiša izazvala je probleme u još nekoliko mesnih zajednica među kojima su Osonica, Luke, Radaljevo pa će lokalna samouprava takođe reagovati u smislu sanacije i pomoći ugroženim domaćinstvima u istom obliku kao na području gde je proglašena vanredna situacija.-dodao je Mitrović.

IL-vanredna-situacija-neprohodni-putevi2 Vanredno u pet ivanjičkih mesnih zajednica

On kaže da će odmah biti formirana komisija sa zadatkom da obiđe sva kritična mesta i formuliše zapisnik o stanju na terenu.

  • Priorit je sanacija potočnih i rečnih korita, atmosferskih slivova na mestima gde su bujične poplave već u više navrata pravile štetu.Cilj nam je da se više ne bavimo sanacijom bujičnih poplava već da delujemo preventivno i predupredimo ovakve situacije, koliko je to u našoj moći. Produbićemo potočna korita i slivove koji se aktiviraju u slučaju obilnih padavina kako bismo sprečili izlivanje.-rekao je Mitrović.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *