Četvrta poplava u porodici Milišić

Po četvrti put Mladomiru Milišiću iz Guče poplavljena je kuća. Ogorčen je i smatra da je na prvom mestu ljudska nemarnost uzrok svega a nakon toga i nedostatak kanalizacione mreže. Kako tvrdi Milišić, posebno je zabrinjavajuća činjenica da baš u njegovoj ulici živi 30 dece.

  • Voda se povuče ostane mulj i smeće, oseća se od kanalizacije. Deca su svaki dan u toj ulici kojom se izlila kanalizacija i niko ne obraća pažnju. Ja samo hoću da neko od nadležnih adekvatno reaguje da se ne zarazimo. Ne tražim ja pare, samo brinem za tu deu i želim da se već jenom reši pitanje izlivanja i plavljenja moje kuće i ove ulice.-kaže Milišić.

U nadležnim institucijama potvrdili su da je na ovom potezu veliki problem nesavesno odlaganje smeća u sporni potok. Grane od drveća i smeće koje ljudi bacaju, usled jakih kiša, stvore takozvanu ‘’dabrovu branu’’ i dodje do izlivanja vode. Problem bi mogao biti rešen ukoliko bi se Komunalna inspekcija pozabavila nesavesnim odlaganjem smeća u potok i čišćenjem ovog poteza, smatra vlasnik poplavljene kuće.

  • Ja samo to tražim, da se reši pitanje kanalizacije i ovog izlivanja kako bismo mogli normalno i zdravo da živimo.-zaključuje Milišić.

IL-polpava-u-guci1 Četvrta poplava u porodici Milišić

Zoran Vučićević , šef lučanskog Odseka za inspekcijske poslove, kaže da je uzrok problema propust na potoku u blizini Milišićeve kuće.

  • Iako se trudimo da pričistimo sve propuste ne možemo da dobijemo bitku sa nebrigom građana koji kad god ne znaju šta će sa smećem odlažu ga u potok. Tu ima svega, flaša, plastike, kesa, granja…  Zbog toga dolazi do začepljenja propusta i voda se na kraju izlije u stambene i pomoćne objekte. Nama će republika preusmeriti sredstva pa se nadam da ćemo uskoro rešiti pitanje tog i svih ostalih potoka koji u Dragačevu prave probleme. „Dragačevo putevi“ kao jedino preduzeće koje se bavim ovim problemom ne može imati stalna dežurstva sa dva skipa na dva propusta.– rekao je Vučićević.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *