Nušićijada u nacionalnom letnjem promotivnom karavanu Srbije

Na Prešernovom trgu u centru Ljubljane, u okviru promotivne kampanje Turističke organizacije Srbije pod nazivom „Dani Srbije u regionu – Zvuci leta u Srbiji”, predstavio se festival humora i zabave – „Nušićijada”. Bila je to izuzetna prilika da se publici u Sloveniji približi ivanjički brend, koji ovih dana u svojevrsnom karavanu sa najboljima iz naše zemlje, putuje Balkanom. Prezentacija je bila više nego zapažena, promotivni materijal je brzo planuo, što je stvorilo utisak da će već ove godine krajem avgusta, u Ivanjici biti viđeni i gosti iz ove bivše jugoslovenske republike.

IL-turisticka-promocija-nusicijade-slovenija Nušićijada u nacionalnom letnjem promotivnom karavanu Srbije

Nakon promocije na Prešernovom trgu, u Konferencijskoj sali Kristalne palate, održana je prezentacija za turoperatore. Pored TO Ivanjica koja je predstavila Nušićijadu, u promotivnom karavanu nacionalne turističke organizacije učestvovale su i TO Dragačevo, TO Beograd, TO Vojvodina i TO Novi Sad.

IL-turisticka-promocija-nusicijade-slovenija2 Nušićijada u nacionalnom letnjem promotivnom karavanu Srbije

Turistička organizacija Srbije je za promotivnu letnju kampanju u regionu koja obuhvata Bugarsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Rumuniju, Mađarsku i Grčku, izabrala pet reprezentativnih kulturnih manifestacija naše zemlje, među kojima se našla i „Nušićijada”. Društvo joj prave „Egzit”, „Bir fest”, „Nišvil” i „Sabor trubača”.

 

  • IL-Radomir-Lisanin-TOOI Nušićijada u nacionalnom letnjem promotivnom karavanu SrbijePrilika koju je Nušićijada ove godine dobila od TOS-a je velika i vrlo je važno iskoristiti je na pravi način. Prema trenutnim planovima, pored Slovenije pojavićemo se još u Banja Luci i Podgorici”, kaže za InfoLIGU direktor TO Ivanjica Radomir Lišanin.

 

Na pitanje zašto je neće biti u ostalim zemljama regiona, Lišanin kaže da za to nemaju finansijskih sredstava.

IL-turisticka-promocija-nusicijade-manifes2 Nušićijada u nacionalnom letnjem promotivnom karavanu Srbije

Turistički potencijali Ivanjice, uključujući i Nušićijadu, predstavljeni su publici na Kalemegdanskoj tvrđavi u Beogradu, gde je prethodnih dana održan Beogradski manifest. U okviru štanda TO regije zapadne Srbije, prolaznicima je podeljen promotivni materijal ukupne turističke ponude opštine Ivanjica, a interesovanje potencijalnih turista za ovaj kraj bilo je na zavidnom nivou.

IL-turisticka-promocija-nusicijade-manifest Nušićijada u nacionalnom letnjem promotivnom karavanu Srbije

Beogradski manifest je događaj koji se po treći put organizuje na Kalemegdanu i zamišljen je kao manifestacija koja okuplja sve organizatore manifestacija u Srbiji.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *