”Vraćanje” trube i tradicionalnih sadržaja u Guču

Dragačevski sabor trubača u Guči biće održan od 9. do 13. avgusta, a organizatori 57. izdanja planiraju značajne novine koje će doprineti unapređenju organizacije, programskih sadržaja i povećanju broja domaćih i stranih gostiju.

Izgrađen je Dom trubača i rešeno pitanje smeštaja orkestara koji učestvuju na finalnom takmičenju.

IL-otvaranje-dom-trubaca-guca-ceo ''Vraćanje'' trube i tradicionalnih sadržaja u Guču

Organizatori navode da je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i ove godine odobrilo 20 miliona dinara za programe i investicije u saborsku infrastrukturu, a da su obećana i dodatna sredstva.

U Guču je “vraćena” truba, u programu su zastupljeni tradicionalni sadržaji, kao i koncerti majstora trube i pobednika prošlogodišnjeg Sabora i šampiona Guče Ekrema Mamutovića, Dejana Lazarevića, Saše Krstića, Bojana Ristića, Marka Gligorijevića i Ljubivoja Dikovića i Janka Jovanovića.

Planirani su i posebni koncerti – Dejan Petrović i Big Band, Boban Marković, Goran Bregović i Bijelo dugme.

IL-bregovic-u-guci ''Vraćanje'' trube i tradicionalnih sadržaja u Guču

Saborski odbor i crkvene vlasti postigle su saglasnost da se šatre vrate u Crkvenu portu, koja je pola veka predstavljala imidž Guče i ugostiteljstva.

  • IL-sabor-jolovic-guca ''Vraćanje'' trube i tradicionalnih sadržaja u GučuOd ove godine, skidamo i rampe na prilazima Guči. Parking se neće naplaćivati kao prethodnih godina. Svi programski sadržaji biće besplatni – rekao je predsednik Saborskog odbora Slobodan Jolović, navodeći da je to rezultat razgovora sa potpredsednikom Vlade i ministrom trgovine, turizma i telekomunikacija Rasimom Ljajićem i drugima.

Prema rečima Jolovića, biće razgovarano i o promociji Sabora trubača na crnogorskom primorju.

Novina je i duplo veći broj predtakmičarskih centara. Održano je prvo predtakmičenje u Knjaževcu, a sledi u Boljevcu, Surdulici, Vladičinom Hanu, Leskovcu, Kovačici, Novom Sadu, Zlatiboru i Prijepolju, kao i za mlade orkestre u Požegi.

Posebnu ulogu u promociji i marketingu Sabora u zemlji i inostranstvu imaju Turistički savez Srbije i Turistička organizacija opštine Lučani.

You may also like...

1 Response

  1. sedwq kaže:

    oooo dzabe ulaz…malo je nedostajalo da ugasite manifestaciju a sad dzabe ulaz

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *