37 godina uspesnog rada KUD-a Doma kulture

Folklorni ansambl Doma kulture, pod rukovodstvom koreografa Gordane Spasović, obeležio je sjajnim koncertom 37 godina postojanja. Ovaj značajan jubilej za ivanjički folklor ulepšali su gosti koncerta, ansambl ’’Razigrano kolo’’  iz Požege i KUD Fabrike reznog alata iz Čačka.

Na sceni su se smenivale koreografije od Šumadije do juga Srbije, gosti su oživeli atmosferu niških i gnjilanskih folklornih motiva, a finiš koncerta pripao je damama (rekreativna grupa) koje su blistale u izvođenju koreografije pod nazivom ’’Kolo knjaza Miloša’’. Naravno najjači aplauz dobili su najmlađi igrači, prava vizuelna atrakcija na sceni.

IL-koncert-folklor-DK2 37 godina uspesnog rada KUD-a Doma kulture

Koreograf, Gordana Spasović, zahvalila se kolegama iz Požege i Čačka što su ulepšali rodjendanski koncert KUD-a Doma kulture.

  • IL-gordana-spasovic 37 godina uspesnog rada KUD-a Doma kultureNadam se da ste uživali u večerašnjem nastupu. Imali smo dosta mladih na sceni, što je dobro, jer oni će ubrzo stasati u sjajne igrače na koje ćemo svi biti ponosni. Iskoristila bih ovu priliku da se zahvalim svima koji u nas veruju i podržavaju nas, trudićemo se da budemo bolji i nikako nećemo odstupati od kvaliteta po kome smo prepoznatljivi u Srbiji i šire prethodnih 37 godina.-rekla je Gordana Spasović.

U duhu dobre zabave i brzih ritmova igrači su se od publike oprostili uz čuveni ’’Vrtlog’’, Dejana Petrovića. Na scenu su ovu koreografiju doneli u prepoznatljivom, zanimljivom  stilu koji KUD Doma kulture brižljivo neguje dugih 37. godina.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *