Dani Unije u Ivanjici počeli ”jako” (VIDEO)

Ivanjica će do nedelje biti domaćin trinaestih susreta prosvetnih radnika Srbije  pod nazivom ’’Dani Unije’’.  Oko 300 prosvetnih radnika iz šesnaest gradova naše zemlje uživaće u prirodnim lepotama ove turističke  varošice, medjusobnom druženju, kulturnim i sportskim sadržajima predviđenim trodnevnim programom.

IL-unija-prosvetnih3 Dani Unije u Ivanjici počeli ''jako'' (VIDEO)

Jasna Janković,  predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije,  kaže da je Ivanjica odabrana za domaćina susreta  jer ima jaku sindikalnu organizaciju prosvetara a i obiluje prirodnim lepotama i ljubaznim stanovništvom.

  • IL-jasna-jankovic Dani Unije u Ivanjici počeli ''jako'' (VIDEO)Naš posao nas vezuje za učionicu i zatvoren prostor, tako da je ova divna varoš i priroda za nas pravi iazazov. Tokom susreta predviđeni su različiti sadržaji u kojima će prosvetni radnici imati šta da pokažu, kao što je likovna kolonija, predstavljanje finskog i japanskog modela škole, biće održana i tribina posvećena novom paketu zakona u prosveti, a uz pesničenje, sport i rekreaciju, sigurna sam da ćemo se dobro provesti i nešto novo naučiti.  Pre svega družićemo se tri dana, a ta druženja jačaju strukturu organizacije što je veoma važno .-kaže Jankovićeva.

IL-unija-prosvetnih4 Dani Unije u Ivanjici počeli ''jako'' (VIDEO)

’’Dani Unije’’ otpočeli su sportskom disciplinom prevlačenje konopca, nakon čega je usledilo takmičenje u stonom tenisu i pikadu.

Ivanjičani su u prvoj disciplini zauzeli poziciju vice šampiona a najbolja u prevlačenju konopca, u muškoj kategoriji, bila je ekipa Bačke Palanke dok su treću poziciju osvojili Vranjanci.

IL-unija-prosvetnih2 Dani Unije u Ivanjici počeli ''jako'' (VIDEO)

Kod dama pobednička pozicija pripala je ekipi iz Kovina, druge su devojke iz Kruševca a trećeplasirano je Kraljevo.

IL-unija-prosvetnih6 Dani Unije u Ivanjici počeli ''jako'' (VIDEO)

Prosvetari će tokom trodnevnog druženja imati priliku da se okušaju u fudbalu, košarci, plivanju, pecanju…

IL-unija-prosvetnih5 Dani Unije u Ivanjici počeli ''jako'' (VIDEO)

  • Nadam se da će iz Ivanjice poneti najlepše utiske. Trudićemo se da budemo dobri domaćini.-rekao je Dragoslav Radojević, predsednik ivanjičke sindikalne organizacije prosvetara.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *