Kviz znanja i nagrade za dobrovoljne davaoce krvi

Nakon  niza aktivnosti koje je Crveni  krst Ivanjica  realizovao u Nedelji Crvenog krsta, završnicu je obeležilo takmičenje osnovaca o poznavanju pravih vrednosti ove humanitarne organizacije i dodela nagrada dobrovoljnim davaocima krvi.

Tradcionalni „Kviz  znanja o Crvenom krstu“  okupio je 54 učenika  petog razreda u 18 ekipa. Cilj ovog takmičenja,  koje se održava svake godine, je  upoznavanje dece najmlađeg uzrasata  o značaju postojanja organizacije  Crvenog krsta u svetu i misijom koju sprovodi, pridržavajući se  osnovnih principa pokreta. Prisutnima se u ime lokalne samouprave obratio predsednik opštine  Ivanjica,  Zoran Lazović,  koji se zahvalio deci na učešću i istakao važnost postojanja i tradicije ove organizacije, a tom prilikom je pozvao sve prisutne da se uključe u rad Crvenog krsta kako bi pomogli da glas humanosti  dopre do krajnjih korisnika, upravo onih kijima je pomoć najpotrebnija.

IL-ck-kviz-znanja Kviz znanja i nagrade za dobrovoljne davaoce krvi

Na kvizu prvo mesto osvojila je ekipa 1 iz Osnovne škole „Milinko Kušić“ -Ivanjica

  1. Milan Krsmanović
  2. Petar Matović
  3. Lazar Prvošević

Drugo mesto  osvojila je ekipa 1 Osnovne škole „Major Ilić“  -Kušići

  1. Zorana Milić
  2. Milica Marković
  3. Đorđe Višnjić

Treće mesto  osvojila je ekipa 3 iz Osnovne škole „Milinko Kušić“ – Ivanjica

  1. Veljko Kalušević
  2. Bogdan Nedeljković
  3. Danka Nikolić

IL-dob-dav-krvi Kviz znanja i nagrade za dobrovoljne davaoce krvi

Povodom obeležavanja 11. maja – Nacionalnog dana Dobrovoljnih davalaca krvi, pod okriljem  Nedelje Crvenog krsta, u sali skupštine opštine Ivanjica organizovana je dodela priznanja za davaoce koji su ovu dragocenu tečnost dali 10, 20, 35, 50 i 75 puta. Cilj obeležavanja ovog datuma jeste ukazivanje na  važnost dobrovoljnog davalaštva krvi kao i isticanje najhumanijih pojednica našeg društva, koji mogu služiti za primer čitavoj našoj sredini. Za sve davaoce obezbeđena su priznanja Crvenog krsta Srbije, a za Raca Bojanića koji je 75 puta dao krv,  Crveni krst Ivanjica je iz sopstvenih  sredstava je obezbedio ručni  sat sa posvetom. Ovoj svečanosti  prisustvovao je i predsednik  opštine Ivanjica ,Zoran Lazović, koji je prisutnima  uručio skromna  priznanja za ogroman značaj njihove humanosti.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *