Najmasovniji kros RTS-a u Ivanjici

Tradicionalni kros RTS-a okupio je na Jelića polju u Ivanjici mnogobrojne učesnike osnovnih i srednjih škola a učestvovala su i deca iz Dnevnog centra ’’Sunce’’.

U konkurenciji predškolaca prvo mesto osvojio je Ilija Karaklajić, drugi je Pavle Nedeljković, a treći Aleksandar Punišić. Kod devojčica najbolja je Anja Luković, iza nje na cilj je stigla Tijana Stojković, dok je treće mesto osvojila Nikolina Jovanović.

U okviru takmičarske discipline predviđene za decu iz Sunca istako se Nikola Mirković, druga je Vanja Vulović, a na trećoj poziciji je Marko Vratonjić.

Pobednička postolja u konkurenciji učenika prvog razreda osvojili su: David Đokić, drugoplasirani Uroš Bojanović, trećeplasirani Miloš Gvozdenović. Iva Petrović je najbolja u konkurenciji učenica prvog razreda, slede   Iva Luković i Lara Avramović.

U plasmanu učenika drugog razreda prvi je Jovan Gromović, drugi Lazar Čeganjac, treći Đorđe Cvijić. Devojke su u cilj utrčale sledećim redosledom: Jovana Stevanović, Jelena Vujović i Lenka Poledica, dok je treća Anastasija Stojić. Kod trećih razreda najbolji je Filip Luković pa Vukašin Milosavljević i Jovan Stojanović. Nina Stefanović pobednica je u konkurenciji devojčica, slede je Anđela Marić i Jovana Mijatović. Četvrtaci su zatvorili takmičenje u kategoriji mlađih razreda. Najbolji je Nikola Kostić drugi je Dušan Lišanin, treći Stefan Jekić. Pobedničko postolje kod devojčica pripalo je Ivi Petrović, slede Nikolina Dramićanin i Ana Kolarević.

Zlatna medalja u trci učenika petih razreda pripala je Luki Boroviću, srebrna Aleksi Radonjiću, bronzana Matiji Miloševiću. Devojke su utrčale u cilj sledećim redosledom: Vanja Velisavljević, Tamara Đurašević i Katarina Radonjić. Pobednička tabela šestaka u muškoj konkureciji izgleda ovako: Đorđe Jekić, Lazar Bojović, Milun Milosavljević. Devojčice: Anđela Milić, Sonja Jovančić i Teodora Jeremić. Sedmaci su imali jako neizvesnu trku, trijumfovao je Vladimir Dragojlović ostavivši iza sebe Pavla Poledicu dok je treći na cilj stigao Milan Stojanović. Sedmakinje su u cilj utrčale na čelu sa Anom Koković, druga je Andrijana Jakovljević, treća Katarina Rajković. U mnogobrojnoj konkurenciji osmaka  Saša Dimitrijević, Veljko Ćurčić i Veljko Glintić su prva trojka, a Jovana Bogdanović, Jovana Velisavljević i Sanela Đoković pobednice su u ženskoj konkurenciji.

Učenici prve i druge godine srednjih škola trčali su zajedno. Pobedio je Radojko Luković, drugi je Milan Veđić, treći Lazar Bešević, kod devojaka najbolja je Aleksandra Vukosavljević, druga je Katarina Popović, treća Katarina Čakarević. Starija grupa, učenici treće i četvrte godine, ostvarili su plasman sledećim redosledom: Stefan Ikonić, Dalibor Tomašević i Filip Petrović,devojke: Nevena Čubrić Vanja Dimitrijević, Milica Bugarčić.

Dragoslav Radojević, nastavnik sporta i fizičkog vaspitanja, zadovoljan je odzivom učenika jer kako kaže ovogodišnji kros bio je najmasovniji.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *