Guča stigla do Novog Sada

Za plasman na finalno takmičenje u Guču naši najbolji trubači boriće se umesto dosadašnjih pet u osam predtakmičarskih centara u seniorskoj konkurenciji i Požegi za mlade orkestre Zapadne Srbije.

Odlukom organizatora Sabora trubača u Guči o povećanju broja predtakmičarskih centara Novi Sad će dobiti priliku da bude organizator predtakmičenja za Vojvodinu za koje očekujemo da postane tradicionalno, izjavio je Milivoje Dolović predsednik Izvršnog odbora ove naše najveće trubačke manifestacije.

IL-sabor-natasa-guca Guča stigla do Novog SadaPo rečima Nataše Majstorović, v.d.direktora Centra za kulturu i predsednika predtakmičarskog odbora, osim u Novom Sadu (30.juna), nedelju dana pred održavanje Egzita, predtakmičenja će se održati u Knjaževcu (12.maja), Boljevcu (9.juna), Leskovcu (17.juna), Vladičinom Hanu (29.juna), Surdulici (9.jula), Prijepolju (22.jula), Požegi (15.jula), za mlade orkestre, i Zlatiboru (30.jula).

IL-sabor-trubaca-guca-bina Guča stigla do Novog Sada

Na predtakmičenju za Vojvodinu učestvovaće najmanje deset orkestara. Najveći broj do sada prijavljenih je iz okoline Novog Sada, Vršca i Beograda. Među vojvođanskim trubačima, osim srba, ima i mađara, slovaka, rumuna i makedonaca.

  • Prijave su u toku. Ove godine nastupiće preko deset orkestara a od naredne biće ih i više. Uključićemo i mlade a iza ove manifestacije staće i grad Novi Sad“, kaže Boško Krdžavac kapelnik trubača iz Novog Sada koji je prethodnih godina dolazio u Guču „preko“ Kovačice.

U seniorskoj konkurenciji je pet novih predtakmičarskih centara: u Knjažvcu, Leskovcu, Vladičinom Hanu, Prijepolju i Novom Sadu, a u omladinskoj u Požegi. Zlatibor, Surdulica i Boljevac nastavljaju svoju tradiciju.

  • IL-sabor-jolovic-guca Guča stigla do Novog SadaOvogodišnji, 57 po redu, Dragačevski sabor trubača u Guči održava se od 9 do 13. avgusta. Osim finalnog takmičenja, takmičenja majstora trube i solo trubača, kao i drugih tradicionalnih sadržaja, organizator sprema bogat program i doček velikog broja domaćih i stranih gostiju, najviše iz Republike Srpske, Crne Gore, Slovenije, evropskih zemalja ali i iz Rusije, Amerike i Kine. Prvog dana počećemo sa koncertom Dejana Petrovića i Big Band a petog Sabor će zatvoriti Goran Bregović i Bijelo Dugme“, potvrdio je Slobodan Jolović, predsednik Saborskog odbora.

IL-bregovic-u-guci Guča stigla do Novog Sada

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *