Markovići se odbranili od medveda motornom testerom

Neverovatan susret sa mečkom na planini Goliji, Goran Marković (52) i njegov sin Đorđe (24) zadugo će pamtiti. Dok su ručali nakon napornog rada na seči šume na njih je nabasao medved, nimalo miroljubiv, pa su morali da se brane motornom testerom. Još uvek ih podilaze žmarci kada se prisete strašnog prizora.

  • Bilo je strašno. Noge su mi se odsekle kada sam je ugledao. Sreća  što nam je pri ruci bila motorna testera. Nije odmah upalila ali iz drugog puta jeste, tako da  smo uspeli da se odbranimo-priča Goran još uvek u neverici šta se sve dogodilo u par minuta.

Sve se odigralo nakon što je uplašena srna istrčala na put. Nedugo zatim začula se buka i lomljenje grana a Goranov sin Đordje uzvinkuno je ”Eno medveda ide pravo na nas”.

Goran je zgrabio sina Đorđa i dali su se u beg prema traktoru.

  • Znam samo da sam gurnu Đordju sekiru, ja sam dograbio motku i krenuli smo da trčimo prema traktoru. Srećom stigosmo na vreme, uzeo sam motornu testeru dok su mi se ruke tresle, uspeo sam  da je upalim i tek tada pogledao u pravcu medveda. Bio je  nekoliko metara od nas. Počeo sam da dodajem gas na motornoj testeri i od same buke on se uplašio i dao u beg. – priča Goran.

Iako su u ovom kraju stope od medveda redovna pojava, ovo je prvi put da ga je Goran video, oči u oči. Kaže nije ga bilo strah za sebe, samo je razmišljao o sinu.

  • Strah je došao tek kasnije, dok se sve to događalo bio sam trezven i razmišljao kako da se odbranimo. –dodaje Đorđe.

Kako se sve odigralo u par minuta, Goran koji je inače pričao na mobilni telefon sa komšijom kada ga je sin upozorio da dolazi mečka, aparat je spustio u džep, nije stigao vezu da prekine, pa je komšija uživo pratio susret sa mečkom.

You may also like...

1 Response

  1. AFTEROVAC OD SOROŠA kaže:

    Verovatno su ručali sendvič od ******.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *