Javor Matis dobio licencu UEFA za takmičenje u sezoni 2017/2018

Komisija za licenciranje FS Srbije, odnosno prvostepeni organ u postupku licenciranja, na sednici održanoj 20. aprila 2017. godine doneo je odluku da na osnovu relevantnih kriterijuma omogući licencu za UEFA takmičenje u sezoni 2017/18. sledećim klubovima: Crvenoj zvezdi, Partizanu, Napretku, Javor-Matisu, Voždovcu i Čukaričkom. Uz Metalac iz Gornjeg Milanovca, pomenutih šest klubova je ispunilo i kriterijume za takmičenje u Super ligi Srbije.

Broj izdatih licenci za UEFA takmičenje nikada do sada u ovom broju nije ostvaren ni u drugostepenom postupku, tako da je postupak licenciranja za sezonu 2017/18. najuspešniji od početka primene tog sistema. Očigledno da su klubovi ozbiljno pristupili postupku licenciranja i da su prevaziđeni brojni problemi iz prošlosti. Takođe sve ovo potvrđuje i veoma posvećen rad celokupne administracije za licenciranje koja je u pružila svu neophodnu pomoć klubovima kad god je to bilo potrebno.

Na osnovu izveštaja eksperata, razmatrani su dokazi u vezi sa sportskim, infrastrukturnim, personalno-administrativnim, pravnim i finansijskim kriterijumima. Pomenuti klubovi su apsolutno zadovoljili sve kriterijume.

Prvostepeni organ Komisije za licenciranje FS Srbije na sastanku koji je održan 20. aprila činili su potpredsednik Miljko Valjarević i članovi Aleksandar Prekodravac, Igor Radmanović i Dušan Tomić. Stiglo je jedanaest prijava za UEFA takmičenja i devetnaest za takmičenje u Super ligi Srbije. Klubovi koji nisu uspeli da dokažu da su ispunili obavezne kriterijume imaju mogućnost da u žalbenom postupku to dokažu i da dobiju licencu za UEFA takmičenja i takmičenje u Super ligi Srbije u sledećoj sezoni.

You may also like...

1 Response

  1. op kaže:

    ljuljaj javore ponose ivanjice

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *