Nušićevci žele više humora i Zdravka Čolića

Ivanjičani su i ove godine u okviru akcije ”Na pola puta”, dobili priliku da se izjasne koje bi sadržaje voleli da vide na ovogodišnjoj Nušićijadi, ostave svoje predloge, primedbe i sugestije o samoj organizaciji najpopularnijeg ivanjičkog festivala. Među prvim željama varošana bilo je više komedije i humora pa su se na spisku našli, Ivan Ivanović, Državni posao, Zoran Kesić… Od muzičkih izvođača medju prvima je Zdravko Čolić, slede Bjelo Dugme, KKN, Partibrejkersi, Riblja čorba, Dubioza kolektiv, Prljavo kazalište… Pozorište Boško Buha ostavilo je najjači utisak na posetioce Nušićijade pa su poželili da i ove godine oni budu deo festival.

IL-nusicijada-NPP-anketa2 Nušićevci žele više humora i Zdravka Čolića

Anketa koju je popunilo 130 gradjana, pokazala je, pre svega, da Ivanjičani Nušićijadu doživljavaju kao veoma bitan događaj, kako za grad, tako i za njih same. Građani su se izjasnili da  Nušićijadu treba i dalje organizovati u istom duhu uz napomenu da bi vreme trajanja ovog festival trebalo da bude produženo na sedam dana i da se hitno vrati ukidanje fajronta u kafanama.

Predlozi o muzičkim gostima i pozorišnim komadima uglavnom se uklapaju u ideje koje Nušićijada propagira, te su veoma indikativni i korisni kako za ovu, tako i za naredne godine.

IL-nusicijada-NPP-anketa Nušićevci žele više humora i Zdravka Čolića

Sugestije organizacionom timu, odnosile su se na zgusnut broj sadržaja koje je teško propratiti, a posetioci bi želeli da vide sve što je u ponudi Nušićijade. Takođe su naznačili da se mora  uticati ne samo na jačinu, već i na na izbor muzike na javnim mestima za vreme trajanja festivala, kao i da grad mora biti lepše uređen i bolje održavan tokom Nušićijade.

Centralna poruka anketiranih građana je da se ne odustaje od koncepcije festivala koja je jedinstvena i kao takva predstavlja kulturni dragulj Srbije.

IL-nusicijada-NPP-anketa3 Nušićevci žele više humora i Zdravka Čolića

Organizacioni tim Nušićijade koristi priliku da se zahvali svim građanima koji su izdvojili svoje vreme i na ovaj način pružili korisne informacije i sugestije. Neizmernu zahvalnost duguju i volonterima čija je podrška od ogromnog značaja u organizaciji ove i sličnih akcija vezanih za festival. Svi komentari, združeni sa onima dobijenim tokom trajanja festival, čiji veći procenat čine turisti, daju osnovne smernice u daljem planiranju, ali i sjajan materijal za evaluaciju festivala. Kao i uvek, organizatori Nušićijade potrudiće se da bar neke od želja građana budu ispunjene tokom ovogodišnjeg praznika humora i veselja, koji se održava od 25. do 27. avgusta 2017. godine.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *