Deo bivše konfekcije Javor izdat u zakup

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika, potpisala je na osnovu prethodno objavljenog javnog poziva, ugovore o zakupu dela proizvodnog, poslovnog i magacinskog prostora bivše konfekcije „Javor“ iz Ivanjice u stečaju.

Predmet zakupa u okviru matičnog preduzeća na Sađavcu bili su: upravna zgrada, carinski magacin, hala konfekcije 1, magacin sirovina, benzinska pumpa, deo magacina osnovnog materijala, magacin gotovih proizvoda, magacin pomoćnog materijala, garderoba i kotlarnica, tkačnica, zgrada transporta centralna radionica, portirnice, diskont i interna banka.

Kompanija „Matis“ iz Ivanjice, u zakup je uzela carinski magacin i magacin sirovina, a preduzeće „Crown forest“ takođe iz Ivanjice, tkačnicu, centralnu radionicu, G – magacin, zgradu transporta, diskont i internu banku.

Preduzeće „Tvende“ doo iz Beograda u zakup je dobilo halu konfekcije 1.

IL-javor-konfekcija-map-3D Deo bivše konfekcije Javor izdat u zakup

Na oglas se niko nije javio za upravnu zgradu, magacine pomoćnog i osnovnog materijala, portirnice, garderobu, kotlarnicu i benzinsku pumpu. Hala konfekcije 2 nije ni bila predmet javnog poziva i u nju će kako saznajemo biti dislociran deo inventara i opreme iz objekata koji su izdati u zakup, a koji njima ne pripadaju.

Prema našim saznanjima, nisu izdati ni ponuđeni objekti ovog nekada konfekcijskog giganta u Kovilju (proizvodna hala), Požegi (poslovna kancelarija) i Vrbasu (višenamenski prodajni prostor), jer nije bilo zainteresovanih.

Proizvodni i magacinski prostori izdati su u zakup na 6 meseci, odnosno do prodaje predmetne imovine, u vidjenom stanju, i ne mogu se izdavati u podzakup. Njihova ukupna korisna površina je oko 14.000 kvadratnih metara.

Deo preduzeća, u posed zakupljenih objekata je prema ugovoru, ušlo je 1. aprila, dok će ostatak to učiniti 1. maja.

Pravo učešća na oglas imala su sva pravna i fizička lica koja su uplatila predviđene iznose depozita za učešće u postupku, dok je glavni kriterijum za izbor zakupaca bila ponuđena cena.

IL-javor-konfekcija-kosulje Deo bivše konfekcije Javor izdat u zakup

Podsetimo, bivša konfekcija “Javor” osnovana je 1948. godine, a osamdesetih godina izrasla je u jedno od najvećih preduzeća u domaćoj tekstilnoj industriji. Fabrika je zapošljavala 3.700 radnika u Ivanjici i u petnaest pogona širom bivše SFRJ. U “zlatnim danima” godišnja proizvodnja je dostizala 10 miliona proizvoda, najviše košulja i tri miliona metara svilene tkanine. Godišnji izvoz “Javora” merio se stotinama miliona dolara.

IL-javor-konfekcija-proizvodnja Deo bivše konfekcije Javor izdat u zakup

Fabrika je privatizovana početkom 2006. godine, a ugovr raskinut četiri godine kasnije. Od 550 radnika, kroz proces restrukturiranja, gotovo svi su napustili radna mesta uz novčane otpremnine 2014. godine.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *