Rok za gasifikaciju 2018

U kabinetu predsednika opštine Ivanjica održan je sastanak radne grupe preduzeća Srbijagas i predstavnika lokalne samouprave gde su dogovoreni konkretni potezi i dinamika radova vezanih za gasifikaciju Ivanjice.

Vrednost investicije od 5.500.000 miliona evra, obuhvata povezivanje sa gasovodom u Arilju, nastavak primarne mreže gasovada i povezivanje sa već  izrađenom mrežom u ivanjičkoj opštini.

Predlog da se čitav procs gasifikacije Ivanjice ubrza potekao je sa radnog sastanka u kabinetu premijera Aleksandra Vučića kome su prisustvovali predsednik opštine Ivanjica, Zoran Lazović, savetnik za nemačke investicije u Srbiji, Jorg Heskens i vlasnik prduzeća Proleter, Rajner Baumbah.

Obzirom da je gasifikacija Ivanjice od velikog značaja za stanovništvo, javne institucije i privredne subjekte, odmah je oformljena radna grupa JP ’’Srbijagas’’ koja ima zadatak da sa  stručno kadriranom opštinskom komisijom ubrzano pripremi sve što je potrebno za početak radova.

Projekat gasifikacije Ivanjice biće realizovan do okrobra 2018. godine.

Iz lokalne samouprave kažu da je ovo sjajna vest za građane, privrednike, javne institucije a najviše za buduće investitore jer se stvara odličan ambijent za izgradnju novih fabrika u Ivanjici. U prilog tome govori i izjava vlasnika Proletera, Rajnera Baumbaha, koji je najavio pokretanje još jedne fabrike i upošljavanje radnika, čim gas stigne u Ivanjicu.

 

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *