Formirana radna grupa – Asocijacija malinara nezadovoljna

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, malinari i otkupljivači dogovorili su danas u Vladi Srbije formiranje radne grupe koja će se baviti sistemskim rešavanjem problema prozivodnje i prodaje tog voća.

Sastanak u Ministarstvu poljoprivrede, kome su prisustvovali i predstavnici Ministarstava trgovine i privrede i Instituta za voćarstvo u Čačku, usledio je nakon što je Nedimović prethodnih dana razgovarao sa malinarima i otkupljivačima odnosno hladnjačarima u Ivanjici i Arilju.

Direktor Udruženja malinara iz Arilja ‘’Eko voće’’  Božo Joković je izjavio Tanjugu da su na sastanku otvorene mnoge teme od vitalnog značaja za proizvodnju i plasman maline.

Joković je rekao da će biti formirana radna grupa i iznađena rešenja za 2017. godinu po pitanju plasmana zaliha koje postoje na tržištu.

  • IL-bozo-jokovic Formirana radna grupa - Asocijacija malinara nezadovoljnaProizvođači odavno zahtevaju sastanak, imamo veliki broj ljudi koji žive od proizvodnje maline, ako ne budemo uspeli da rešimo pitanje plasmana maline i da dobijemo kvalitetan proizvod koji je konkurentan na tržištu, imaćemo socijalne slučajeve.- rekao je Joković.

Medjutim, predsednik Asocijacije proizvođača  ’’Malinari Srbije’’, Dobrivoje Radović,  kaže da malinari nisu prisustvovali ovom sastanku, što je velika greška, i da gospodin Joković nikada neće biti njihov predstavnik.

  • IL-radovic Formirana radna grupa - Asocijacija malinara nezadovoljnaZaključci koji su doneti na sastanku predstavnika 37 udruženja na nivou Srbije, pre četiri dana, nisu ispoštovani. Mi smo dogovorili da se uključe lokalne samouprave i ugovore sastanak sa ministrom Nedimovićem gde će proizvođači  izneti realno stanje kada je reč o malini. Ograđujemo se od dogovora koje je Božo Joković postigao na ovom sastanku jer on nije predstavljao proizvođače.-rekao je Radović.

You may also like...

7 Responses

  1. nebojsa kaže:

    gospodo najbolje je da ministarstvo stoji iza proizvodjaca a ne prekupci i hladnjacari oni hoce da zarade 10 puta vise od nas proizvodjaca.dosta vise da nas pljackaju kao prosle godine 2016 sa kupinom sramota.

  2. ljubo kaže:

    tako je
    POZOVITE I TERZICA ON JE ISTO NASAMARIO NAS KAO I RADOVIC

    pustite neka pokusaju mozda ispane ok

  3. nada Prilike kaže:

    ako je Radovic tu netreba niko vise
    ajte bre
    pokazo si Radovicu pravo lice davno

  4. H kaže:

    Ovaj Dobrivoje glumi ludilo..Misli da je mnogo pametan.S koje planine je sišao.

  5. Babic srdjan kaže:

    dobar dan video sam za ovo udruzenje i imam interes da saradjujem sa vama ja sam iz opstine aleksandrovac zupski i ima u selu oko 10 vagona malina koje se preprodaju raznim kupcima koji preprodaju po tri puta za noc. ja sam napravio za pocetak jednu malu hladnjacu koja se nalazi u sred malinjaks koja moze da zamrzne maline koje se uberu na svaka 3 sata u najboljem kvalitetu. trazim pomoc i saradnju da to primenimo pa zamrznute maline je mnogo bolje transportirati na druga odredista. molim vas da mi odgovorite na ovo dali ste zainteresovani. pozz i hvala

  6. Ana kaže:

    Pred izbore prave kvazi dogovore… ko do sada nije prodao malinu nemoj ni da radi. Svi ozbiljni otkupljivaci su malinu vec preprodalí,hladnjace su pune samo manipulantima

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *