Nakon sanacije motel u Golijskoj reci se izdaje u zakup

Šumsko gazdinstvo “Golija” iz Ivanjice ovih dana u okviru godišnjeg programa poslovanja, radi na adaptaciji motela „Golijska Reka“ smeštenom u Parku prirode. Projektnu dokumentaciju i specifikaciju radova izradio je stručni tim iz Generalne direkcije JP „Srbijašume“ Beograd, a ukupna vrednost predviđene investicije iznosi oko 4.000.000 dinara.

Prema ranijoj izjavi datoj InfoLIGI, direktor „ŠG Golija” u Ivanjici Ivan Andrić, rekao je da će u okviru rekonstrukcije motela biti saniran krov koji je počeo da prokišnjava, ali i drugi delovi ovog ugostiteljskog objekta koji je godinama unazad prazan. Dve stambene barake koje se nalaze u neposrednoj blizini motela, iako u prilično lošem stanju, nisu obuhvaćene programom sanacije za ovu godinu. Motel će prema Andrićevim rečima nakon završenih predviđenih radova biti ponuđen u zakup.

IL-motel-golijska-reka-adaptacija2 Nakon sanacije motel u Golijskoj reci se izdaje u zakup

Prema nezvaničnim saznanjima, u periodu dok nije radio, dobar deo inventara iz objekta je otuđen od strane nepoznatih lica. Na meti lopova bili su elementi nameštaja iz soba i kuhinje, posuđe, posteljina i drugo.

Motel „Golijska Reka”, sa dve stambene barake, pekarom i sportskim terenom, „Srbijašume” su 2006. godine izdale u zakup na 10 godina preduzeću “Kubik” iz Raške, za nešto više od 3.000 evra mesečno. Vlasnik ovog preduzeća je Dragan Vandić koji je jedno vreme bio i upravnik Parka prirode Golija. Državna revizorska institucija je tokom 2014. godine saopštila da preduzeće „Kubik” nije izmirilo svoje obaveze prema JP „Srbijašume”, pa je raskinut ugovor o zakupu.

Ovaj ugostiteljski objekat nalazi se u samom srcu Golije, na 35 kilometara od Ivanjice. Raspolaže sa 14 ležaja u dvokrevetnim sobama, jednim apartmanom i restoranom. Poseduje teren za male sportove i fudbalski teren, ali su oba zbog višegodišnje nebrige u u prilično devastiranom stanju.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *