Turistička slagalica za prilički festival ”Svetlost na brežuljku”

Festival dečijeg folklora ’’Svetlost na brežuljku’’, na jubilarnim  desetim Susretima organizatora manifestacija održanom na Zlatiboru, nagrađen je ’’Turističkom slagalicom’’ u kategoriji najuspešnijih tradicionalnih manifestacija. Ovaj festival održava se već jedanaest godina 18. avgusta u Prilikama gde se okupi preko 350 mladih folkloraša i orkestara iz Srbije i zemalja bivše Jugoslavije.

  • Ne skrivamo zadovoljstvo zbog ovog prestižnog turističkog priznanja koje ima poseban značaj jer se našlo u rukama najmlađih čuvara naše tradicije. Sa druge strane to je obaveza da nastavimo negovanje istinskih izvornih vrednosti na najlepši način kroz dečiju igru i pesmu.-rekao je Miladin Božović, direktor OŠ ’’Sreten Lazarević’’ iz Prilika, jedan od organizatora nagradjenog festivala.

Kroz Festival dečijeg folklora ’’Svetlost na brežuljku’’ do sada je prošlo preko 4 000 najmladjih učesnika iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Bosne…

IL-svetlost-na-brezuljku-prilike Turistička slagalica za prilički festival ''Svetlost na brežuljku''

IL-plaketa-turisticka-slagalica Turistička slagalica za prilički festival ''Svetlost na brežuljku''

Na  dvodnevnom stručnom skupu održanom na Zlatiboru okupili su se predstavnici Vlade Srbije zaduženi za turizam, predstavnici TOS-a, TOV-a, TOB-a i drugih turističkih organizacija po mestima, organizatori manifestacija, predstavnici turističkih agencija i prevoznici, hotelijeri i ugostitelji, proizvođači suvenira, kao i ugledni stručnjaci, profesori, predstavnici SANU i mnogobrojni turistički radnici. Kao i ranijih godina, i ove godine pridružio se  jedan broj organizatora manifestacija i turističkih poslenika iz inostranstva.Teme ovogodišnjih Susreta  bile su: početak klasifikacije i kategorizacije manifestacija u Srbiji, predstavljanje manifestacija na društvenim mrežama,iskazana društvena odgovornost u organizaciji manifestacije, „Zaboravljena Srbija“ – tradicija karnevala u Srbiji i manifestacije u inostranstvu.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *