Ivanjica širi mrežu turističke signalizacije

Turistička organizacija opštine Ivanjica je tokom prošle godine u okviru obeležavanja važnih lokaliteta i granica opštine, postavila 22 informativno-saobraćajne table. Osamnaest metalnih postavljeno je na državnim putevima I i II reda, dok su četiri drvene svoje mesto našle pored važnih prirodnih i turističkih resursa u Parku prirode Golija. Sredstva za realizaciju ovog posla vrednog 1.000.000 dinara stigla su od Ministarstva turizma.

IL-signalizacija-Nusicijada-TOI Ivanjica širi mrežu turističke signalizacije

Drvene informativne table postavljene su za: Tičar jezero, jezero Okruglica, Košanonova jezera i vodopade reke Izubre. Osam metalnih saobraćajno-informativnih tabli od sada su vidljive na granicama opštine prema Novoj Varoši (Jasenovo), Novom Pazaru (Odvraćenica), Sjenici ( Preko Brdo) i Kraljevu (Slatina). Po dve su postavljene za planine Javor i Mučanj, kao i dva putokaza prema spomeniku Majoru Iliću. Informativne table za festival Nušićijada nalaze se na Sađavcu, Senjaku, Lučkoj reci i Palibrčkom groblju.

IL-signalizacija-Kosaninova-jezera-TOI Ivanjica širi mrežu turističke signalizacije

Direktor TO Ivanjica Radomir Lišanin, rekao je za InfoLIGU da će nova turistička signalizacija ostaviti bolji ukupan utisak kod gostiju koji dolaze u ovaj kraj.

Tokom prošle godine, u saradnji sa TO regije zapadna Srbija, izgradjen je i jedan vidikovac na Kušićima.

  • „Njegova vrednost je 1.254.000 dinara, od čega je naše, odnosno učešće lokalne samouprave iznosilo 385.460 dinara. Vidikovac je postavljen na proplanku iznad sela, jako lepo izgleda i sa njega se bukvalno mogu videti i Javor i Mučanj i Golija. Imajući u vidu da Kušići ijmaju dosta turista, sigurno će imati svrhu. U narednom periodu, u njegovu unutrašnjost biće postavljeni stolovi i klupe“, rekao je Radomir Lišanin, direktor TO Ivanjica.

IL-Vidikovac-Kusici-TOI Ivanjica širi mrežu turističke signalizacije

Realizacija projekta „Izgradnja i opremanje vidikovaca u turističkoj regiji zapadna Srbija“, koštao je 6,8 miliona dinara, od čega je 6 miliona izdvojilo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, a razliku turističke organizacije ove regije. Vidikovci su pored Ivanjice izgrađeni i u Arilju, Požegi, Zlataru, Kosjeriću, Prijepolju, Sjenici, Bajinoj Bašti, Užicu i Zlatiboru. Poslednje četiri destinacije dobile su i po jedan panoramski dvogled.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *