Sve je spremno za novu sportsku halu u Ivanjici

Sportisti Ivanjice ali i svi njeni građani, sa nestrpljenjem očekuju izgradnju nove hale u dvorištu Gimnazije. Projektno-tehničku dokumentaciju za ovaj sportsko-rekreativni objekat izradilo je preduzeće „Homeplan” iz Beograda, a finansijska sredstva kao donaciju, u iznosu od 18.900 evra obezbedio je Evropski PROGRES, preko Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS), dok je opština Ivanjica izdvojila 2.100 evra. Pomenuta sredstva su opredeljena u okviru stvaranja tehničkih uslova za razvoj komunalne infrastrukture u ovoj opštini.

Odeljenje za urbanizam, stambene i komunalne delatnosti izdalo je građevinsku dozvolu za gradnju objekta, a projekat je prošao i neophodnu tehničku kontrolu. U međuvremenu se traga za finansijerima ove investicije, a kako saznajemo Ministarstvo omladine i sporta je zainteresovano da maksimalno pomogne i podrži izgradnju sportske hale.

IL-Hala-Gimnazija2 Sve je spremno za novu sportsku halu u Ivanjici

Građani Ivanjice, a pre svega sportska javnost veoma su zainteresovani za relizaciju ovog projekta, jer se time izuzetno unapređuje ukpuna sportska infrastruktura, čime bi ovaj grad ne samo svojim sportistima, već i drugim ekipama iz čitave zemlje mogao ponuditi izvanredne uslove za pripreme i rekreaciju. Očekuje se i da će ovaj sportski objekat podstaći mlade koji predstavljaju prioritetnu ciljnu grupu, da se više bave sportom.

  • IL-Ana-Subotic Sve je spremno za novu sportsku halu u IvanjiciNova hala će imati izuzetno veliki značaj za sve sportiste Ivanjice. Takav jedan objekat nam je mnogo nedostajao obzirom da su postojeće dve školske sale bile male, neadvekatne i preopterećene jer ih koriste škole i sportski klubovi. I meni lično će dosta značiti u trenažnom procesu, naročito u zimskim uslovima. Od vas sada čujem da je projekat finansirala Evropska unija preko Evropskog PROGRES-a. Veoma mi je drago zbog toga i ja kao jedini olimpijac iz Ivanjice im se u ime svih sportista, učenika i gradjana naše opštine od sveg srca zahvaljujem”, rekla je za portal InfoLIGA, dugoprugašica Ana Subotić, višestruka prvakinja Srbije i Balkana, pobednica mnogobrojnih polumaratona i učesnica Olimpijskih igara u Londonu i Riju.

Buduća sportska hala u školskom kompleksu ivanjičke Gimnazije, u osnovi ima 1.398 metara kvadratnih, dok ukupna neto korisna površina u predviđenom prizemlju i dve galerije dostiže 1.934 kvadrata. Objekat hale će se graditi na placu površine 41,5 ari iza montažne školske zgrade na kome je sada sportski teren.

IL-Hala-Gimnazija3 Sve je spremno za novu sportsku halu u Ivanjici

Novi savremeni sportsko-rekreativni objekat imaće kapacitet od 410 mesta na tribinama, a u svom sastavu posedovaće salu sa višenamenskim terenom površine 905 kvadrata, ulaz za djake i sportiste, dva ulaza za navijače, muške i ženske svlačionice sa tuševima, garderobama i toaletima, kao i dve biletarnice, spravarnicu, hol, dve teretane, toalete za invalide i druge tehničke prostorije.

Predračunska vrednost radova prema izvođačkom projektu iznosi 137.000.000 dinara. Izgradnjom hale po visokim standardima, Ivanjica će dobiti jedan od najlepših i najfunkcionalnijih sportskih objekata u zapadnoj Srbiji.

You may also like...

3 Responses

  1. mileva kaže:

    Dok prodju izbori

  2. Стефан Нешковић kaže:

    А кад почиње изградња хале???

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *