Potpisan ugovor koji garantuje povećanje plata u Proleteru

U ivanjičkoj fabrici čarapa Proleter, u prisustvu visokih zvaničnika iz Vlade, predstavnika lokalne samouprave i Nemačko-srpske privredne komore, vlasnika ovog preduzeća Rajnera Baumbaha i predstavnika Sindikata, potpisan je aneks  kolektivnog ugovora u kome stoji povećanje zarada za 600  zaposlenih, u proseku  dvadeset odsto, poboljšanje položaja i uslova rada, nabavka HTZ opreme, sređivanje toaleta.

IL-proleter-proizvodnja-2 Potpisan ugovor koji garantuje povećanje plata u Proleteru

Kako su naveli prisutni, očekivanja su da u toku 2017. godine svi problemi koje je Sindikat izneo u ime zaposlenih, budu rešeni, a sa druge strane da ovaj vid motivacije radnika uslovi  povećanje produktivnosti kao dugoročni cilj poslovanja ivanjičke čarapare od koje neposredno egzistira preko  2 000 ljudi.

 • IL-damljanovic-dragoljub Potpisan ugovor koji garantuje povećanje plata u Proleteru

  Dragoljub Damljanović

  Godinama smo pokušavali da organizujemo sastanak sa vlasnicima fabrike i čelnim ljudima kako bismo u obostranom interesu rešili probleme i povećali produktivnost. To je bilo nemoguće sa prethodnim menadžmentom Proletera, pa je ovo za nas značajan pomak u smislu same sradnje. Nećemo se osvrtati unazad, suština je da smo našli zajedničko rešenje po kome će biti zadovoljan i radnik i poslodavac.-kaže predsednik Sindikalne organizacije Proleter, Dragoljub Damljanović.

IL-proleter-potpis-sindikat Potpisan ugovor koji garantuje povećanje plata u Proleteru

Vlasnik Proletera, Rajner Baumbah, istakao je zadovoljstvo što su potpisivanjem ovog ugovora ispunjena ranije data obećanja.

 • IL-baumbah Potpisan ugovor koji garantuje povećanje plata u Proleteru

  Rajner Baumbah

  Kao što sam najavio pre četiri nedelje ovim počinje nova era za zaposlene u Proleteru. Sa predsednikom Vlade i ambasadorom Nemačke i predstavnicima lokalne samouprave Ivanjica, imali smo jutros veoma konstruktivne razgovore iza kojih je usledila puna podrška razvoju fabrike i upošljavanju ljudi, u pogledu budućeg snabdevanja gasom ovog prostora. Takodje su obećali da će u skladu sa mogućnostima podržati ovu regiju i u razvoju same infrastrukture.-saopštio je Baumbah

Jorg  Heskens, savetnik predsednika Vlade RS,  pozvao radnike i vlasnike da poštuju dogovor koji će ih odvesti zajedno u svetliju budnućnost. Istakao je i podršku Vlade RS koja će pomoći da gas što pre stigne u Ivanjicu.

IL-proleter-proizvodnja-baumbah Potpisan ugovor koji garantuje povećanje plata u Proleteru

Prvi čovek ivanjičke opštine, Zoran Lazović, obećao je punu podršku ne samo Proleteru već svim projektima koji imaju razvojni karakter.

 • IL-lazovic-zoran-proleter Potpisan ugovor koji garantuje povećanje plata u Proleteru

  Zoran Lazović

  Jutros smo imali veoma konstruktivan sastanak u kabinetu premijera Aleksandra Vučića gde smo dobili garancije, da će doći do  gasifikacije Ivanjice krajem  2018. godine. Vrednost ovog projekta je 5, 5 miliona evra što je  za naš grad ogromna investicija od višestrukog značaja.  Takođe želim da istaknem odličnu saradnju koju imamo sa gospodinom Baumahom, i nemački investitori su uvek dobrodošli u naš grad. Potrudićemo se da dovedemo još investitora sa krajnim ciljem što manje stope nezaposlenosti u Ivanjici.-rekao je Lazović.

IL-proleter-sastanak Potpisan ugovor koji garantuje povećanje plata u Proleteru

Koliko je povećanje zarada u Proleteru značajno za celokupnu opštinu govorio je  pomoćnik  predsednika, Nenad Glavinić.

 • IL-nenad-glavinic Potpisan ugovor koji garantuje povećanje plata u Proleteru

  Nenad Glavinić

  Obzirom da se plate zaposlenima u Proleteru povećavaju 20 do 25 odsto, doći će do povećanja sredstava koja se slivaju u budžet opštine preko poreza na plate. Trenutna sredstva su oko 21 milion a samim povećanjem plata odraziće se na priliv u budžetu od 4,2 miliona. Da pojasnimo to je jedno sportsko igralište godišnje, nova ulica ili recimo zamena krovova na Domu zdravlja.-zaključio je Glavinić.

You may also like...

19 Responses

 1. Vuleks kaže:

  Gle cuda ispunise obecanje i to u dan!!! Danas im bila plata. Tetka mi sedi na stolici i pakuje carape primila preko 52.000. Ima 4 razreda osnovne skole a dobila platupreko 43000 i 9.000 neke razlike. Kaze da je fakultet zavrsila ne bi imala vise. Sve lepo na racun, nista crno.Zena rastura normu i sve lepo placeno.

 2. Ivanjicanin kaže:

  Treba Kaca da de vrati sa sve njenim obezbedjenjem.

  • Veliki brat kaže:

   Ivanjicani, ti si verovatno jedan od zaludnih momaka koji svoje vreme provodi u kladionici cekajuci da mu mama da deo plate iz tog Proletera, ne bi li prosao tiket da bi imao za vikend da popije pice. Pa ti se nasao da prosipas pamet ko bi trebao da se vrati sa svojim obezbedjenjem. Lati se momce pametnijeg posla.

 3. Ivanjicanin kaže:

  Svaka zena i covek u proleteru treba da rade za 20 000 jer citam.komentare i vidim koliko ste ne pismeni ,zavidni ljubomorni a pre svega ne zadovoljni,ne znate ni sami sta hocete. Neko se izborio za platu vecu a vama opet ne valja. Gospodo idite u drugu sivaru ima ih u Ivanjici pa se raspitajte kako rade i za koliko rade. Proleter je jedno ogromno stado ovaca,treba to zatvoriti pa neka se puse. Treba Katarina i Rade da se vrate pa da svi budu manji od mahovog zrna,takvi gore trebaju.

 4. Milica kaže:

  Sram da vas bude jel ovo povecanje od 20% vi ste u ugovore stavili manji minimalac nego sto je u Srbiji?!?!?!?
  Sramota da ne moze biti veca. Kakav sindikat ko se jos uzda u ljude koji su se prodali odavno!

 5. Protivnik javasluka kaže:

  Dugo sam u toj firmi i znam ko je kakav,zasto je doslo do svega ovoga-kakvi su to “borci” ili “borac”? Nimalo nisam neko nepismen,a Vi izgleda ne znate ni da se vlastita imena pisu velikim slovom,” gradjanine”,a znate sve o Proleteru…

 6. Radnici kaže:

  Udario je onaj koji se borio za nas radnike, a nije kao ostali. Ako DVOJNIČE imaš nešto protiv ti traži sam svoja prava a ne da ti sindikalac koji je i bio dobio otkaz zbog takvih ljigavaca kao što si ti. Znate samo da pričate prazne priče i tračarite, pa vam ne odgovara nikako. Čudan smo mi narod. Sačekajmo petnaesti mart, pa onda ćemo videti.

  • Protivnik javasluka kaže:

   Strasno,svako prica prazne price,ne zna se sta ko radi,” moj do moga”, taj koji je ” udario”, je podrzao minimalac i mnoge greske pravio…

   • Gradjanin kaže:

    Kada tako znaš da pričaš, najbolje bi bilo da pokušaš da ti uradiš ono što nije mogao onaj koji je stavio pečat. I potrudi se da ti nepraviš greške koje je on pravio.A još ovo da kažem, ne znam da li si radnik proletera jer pišeš da je taj neko potpisao minimalac, što sigurno znam da nije tačno. Ili si nepismen ili širiš dezinformacije!!!!!!!

  • Protivnik javasluka kaže:

   Vi ste izgleda neki zadovoljni radnici,samo “cekajte”, 15 mart vam sigurno ne moze nadoknaditi izgubljeno i sav dosadasnji rad za dzabe,ne znam koga to podrzavate i dizete u nebesa…???

 7. Dvojnik kaže:

  Mene zanima ko je udarao pecat na ovaj ugovor i u ime kojih radnika?
  E moj sindikatu

  • ja kaže:

   Mislim da su sve zene bile za to da im plata bude povecana
   A vi ocigledno niste ni u sindikatu ni u proleteru

  • Protivnik javasluka kaže:

   Bas tako,kakav Sindikat,kad mu je glavni lazov,cast izuzetcima-kojih je malo,zalosno,treba izabrati pismene,otmene,pravedne…stvoriti normalan Sindikat koji ce moci da radi i da se pokaze u toj abnormalnoj sredini!!!

   • Gradjanin kaže:

    Vama baš neodgovara kako Vi kažete “javašluk” u Proleteru. Nikako niste zadovoljni, a toliko ste dugo u toj firmi. Zašto onda ne napustite posao i tražite gde ćete biti zadovoljni?

   • Radnici kaže:

    Iz vašeg komentara se može zaključiti da Vam je sindikalac trn u oku.Mnogo ste mu zavidni i ljubomorni na njega. Da ste tako pošteni i pravedni možda bi ste bili na njegovom mestu, ipak više od većine radnika Proletera o njemu imaju pozitivno mišljenje za razliku od Vas i Vama sličnih koji ga ljagate.

  • Protivnik javasluka kaže:

   Potpuno ste u pravu,u cije ime i sta je potpisano,uzas,jadan je ovaj ugovor koji je potpisan!!!

 8. Zorana kaže:

  Podrška uz nadu da ce uskoro biti otvorena i nova fabrika kako bismo uposlili ljude. Ivanjica je nekada bila poznati industrijski centar. Želim da verujem da je ovo početak vraćana na stare staze slave.

 9. Stanko kaže:

  Svaka cast

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *