Prodaje se bivši Habit Pharm u Prilikama

Kompanija “Heta asset resolution” iz Beograda, oglasila je prodaju objekta farmaceutske industrije u Prilikama kod Ivanjice. Reč je o bivšoj fabrici lekova “Habitfarm”, ukupne površine 3.599,86 m2 sa prizemljem, spratom i potkrovljem, na zemljištu površine 4.553 m2.

U okviru objekta, prodaje se i celokupna oprema i inventar namenjeni proizvodnji, pakovanju i skladištenju lekova. Cena objekta objavljena na sajtu ove kompanije iznosi 1.350.000 evra. Pisane ponude za kupovinu mogu se dostaviti najkasnije do 7. februara 2017. godine.

IL-habit-pharm-prodaja Prodaje se bivši Habit Pharm u Prilikama

Agent kompanije “Heta asset resolution”, Vukašin Popović, potvrdio je u telefonskom razgovoru za InfoLIGU da je pomenuti objekat u Prilikama u njihovom vlasništvu, te da su do njega došli kao jedan od poverilaca.

Inače, fabrika lekova „Habitfarm“ iz Ivanjice bankrotirala je po odluci Privrednog suda u Čačku 2012. godine. Njeni najveći poverioci tada su bili Agrobanka kojoj je „Habitfarm“ dugovao 4,04 milijarde dinara, AIK banka koja potražuje 2,07 milijardi i Pireus banka koja potražuje 1,2 milijarde dinara. Proglašenjem bankrota sud je okončao jednogodišnji stečaj.

IL-habit-pharm-prodaja-mapa Prodaje se bivši Habit Pharm u Prilikama

Fabrika u Ivanjici je bila jedini proizvođač citostatika u zemlji. Osnovana je 1997. godine, a pre stečaja, u ukupnoj prodaji lekova u Srbiji učestvovala je sa oko 8 odsto. Objekat je 2010. godine bio izdat “Velefarmu” u desetogodišnji zakup, uz naknadu od oko 5,5 miliona evra, a nekoliko meseci kasnije, na osnovu ugovora sa “Velefarmom”, vlasnik je postala “Galenika” na period od deset godina, kada je preuzeto i 30 radnika.

IL-habit-pharm-prodaja-kanc Prodaje se bivši Habit Pharm u Prilikama

Rad u fabrici obustavljen je novembra meseca 2011. godine.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *