Građevinski inspektor proglašen za ”ličnost godine”

Građevinski  inspektor  opštine Lučani doneo je rešenje o rušenju seoske crkve arhangela Mihajla u Glogu sagrađene 1988.godine jer nema građevinsku dozvolu, ali i stare koja se nalazi neposredno pored nje iz 1905.godine, iako u to vreme nije bilo ni dozvola ni inspekcije.

To je, naime, utvrđeno satelitskim snimkom kojim je urađen presek stanja u Srbiji posle usvajanja novog Zakona o legalizaciji. Nakon  potpisivanja rešenja o rušenju građevinski  inspektor  Zoran  Krljančević  proglašen je na društvenim mrežama za “ličnost godine opštine Lučani“.

Krljančević  kaže da je surova  laž priča kako je on naredio rušenje najstarije crkve u ovom kraju, već da je postupao po zakonu.

  • Ja sam Crkvenoj opštini iz Viče poslao rešenje za ozakonjenje. Dakle, u startu je preneta neistina javnosti. Taj proces ozakonjenja podrazumeva rešenje za  rušenje koje se obustavlja do procesa okončanja ozakonjenja – kaže Krljančević.

On ističe da svima piše takva rešenja i da bi isto uradio za bilo koji od spornih objekata na teritoriji opštine, “onako kako  nama nalaže država Srbija da radimo“.

U opštinskoj upravi kažu da je Ministarstvo građevine naložilo takav postupak i da se on sprovodi na teritoriji čitave Srbije te da se prašina digla samo u Lučanima pošto se radi o verskom objektu.

Crkve kako nam tvrde, neće biti srušene, ali se moraju ozakoniti.

Nadležno sveštenstvo u ovoj crkvenoj opštini nije želel da  bez blagoslova episkopa žičkog daje bilo kakve komentare.

Međutim, kako su mediji ranije preneli, opštinskim rešenjem, koje je 31. oktobra potpisao građevinski inspektor Zoran Krljančević, od  Crkvene opštine Viča naređenjem se očekuje da u roku od 30 dana sruši objekte u Gornjem Dupcu, crkvu i crkvu brvnaru u istoj porti, jer su sagrađene  bez prethodno pribavljene građevinske dozvole.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *