Srednjoškolci iz Arilja za primer

Učenički parlament Srednje škole „Sveti Ahilije“  iz Arilja organizovao je  humanitarnu akciju „I tvoje lice zvuči poznato’’ gde su kroz pesmu igru i imitaciju poznatih ličnosti prikupili novac za lečenje njihove sugradjanke  Marice Pajović, devojke obolele od cerebralne paralize.

Na repertoaru mladih Arilja  našli su se Riana i Eminem, Who see, Severina – Ministarke i još zanimljivih nastupa poput Džeja, Ivane Zigon, Kristine Agilere, Ivane Negativ,  Glasnih žica…

IL-Dje-se-kupas-matricu-za-ovaj-nastup-originalnu-poslali-licno-Who-See Srednjoškolci iz Arilja za primer

Đe se kupaš -originalnu matricu za ovaj nastup poslali lično- WHO SEE

Prodato je nešto preko 600 ulaznica na osnovu čega je prikupljeno 184.000 dinara. Ovo nije konačan iznos jer su se učenici angažovali i kroz posete lokalnim preduzetnicima i pojedincima koji su novac za pomoć Marici uplaćivali direktno na namenski tekući račun. U narednim danima znaće se ukupna suma ali se procenjuje da će biti dovoljna za intervenciju koja je Marici neophodna kako bi se stepen njene samostalnosti uvećao. Naime, potrebno je izvršiti operaciju šaka i laktova da bi nakon toga mogla obavljati elementarno samoposluživanje i smanji nivo zavisnosti od okoline koja je sada skoro potpuna.

IL-Nesanica-Ivkova-slava Srednjoškolci iz Arilja za primer

Ivkova slava – Nesanica

IL-Riana-i-Eminem Srednjoškolci iz Arilja za primer

Eminem i Rihanna

  • Hvala svima koji  su nam pomogli da organizujemo ovu akciju ali i samim posetiocima jer su pomogli da prikupimo  značajan deo sredstava za pomoć Marici.– rekao je predsednik Učeničkog parlamenta Žarko Cvetić.

Najveći deo organizacionih aktivnosti realizovali su učenici u saradnji sa nastavnicima, lokalna samouprava, predstavnici turističke organizacije, ariljski preduzetnici koji su obezbedili neka od neophodnih sredstava ili usluga (plakati, ulaznice, šminka, frizure) kako bi što bolje predstavili željene izvođače.

IL-Glasne-zice-Mali-mrav Srednjoškolci iz Arilja za primer

Glasne žice – Mali mrav

  • Grupa mladih kroz svoju akciju promoviše humanističke i konstruktivne vrednosti a vršnjački primeri imaju jak uticaj na ponašanje mladih. Iskustva i veštine koje stiču na ovaj način ostaju u repertoaru njihovih kompetencija čime postaju opremljeniji za budući život. Kroz sve to nesporan je i vaspitni uticaj škole naročito kada se uzme u obzir činjenica da su ovakve i slične akcije već tradicionalne u Srednjoj školi u Arilju– ističu prosvetni radnici ove škole.
IL-Severina-i-ministarke Srednjoškolci iz Arilja za primer

Severina i Ministarke

Fotografije:Dragan Mićić

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *