Novogodišnji paketići obradovali decu sa seoskog područija

Dok se drugi žurno pripremaju za novogodišnje fešte po kafanama i trgovima, pažljivo biraju garderobu i skupocene nakite kako bi blistali u najluđoj noći, volonteri ivanjičkog Crvenog krsta brinu da svaki mališan na području ove razruđene opštine dobije novogodišnji poklon paketić.

Upravo su u okviru akcije “Jedan paketić mnogo ljubavi”, obradovali 22 mališana iz sela Osonica i Luke.

IL-CK-paketici-4 Novogodišnji paketići obradovali decu sa seoskog područija

  • Mnogo sam radosna što mi je stigao paketić. Ima svega u njemu, ali meni je najvažnije da nas Deda Mraz nije zaboravio.-priča  mala Maja koja se, kaže, uplašila da živi daleko pa do nje neće stići poklon za Novu Godinu.

IL-CK-paketici-3 Novogodišnji paketići obradovali decu sa seoskog područija

Zato su volonteri ivanjičkog Crvenog krsta odlučili da vrate osmeh na lice mališanima sa seoskog područja.

  • Njihov osmeh i radost kojom prosto sijaju kada ih obradujemo novogodišnjim paketićima, to se ne može meriti sa bilo čim, nama je ovo najlepši praznični provod. Oni su zahvalni i zadovoljni, šta god da je u paketiću, i baš se iskreno raduju.-priča volonter Branko koji se družio sa mališanima.

IL-CK-paketici-2 Novogodišnji paketići obradovali decu sa seoskog područija

Takođe su Crveni krst Ivanjica i Društvo za dečiju i Cerebralnu paralizu  organizovali podelu 50  novogodišnjih paketića i poklona kao i druženje sa decom i mladim osobama sa invaliditetomu u kafeu De Gaulle.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *