Šaht i vodomer na sudu

Afera oko spornog računa za vodu od 19.882.841 dinara koji je prošle godine stigao na adresu fabrike MB “Namenska” u Lučanima dobila je sudski epilog.

Račun je ispostavljen nakon što je novi vd direktor JP “Komunalac’’, Milomir Bešević,  otkrio prevaru i otkopao šahtu koja je sedam godina bila skrivena u krugu fabrike.

  • IL-direktor-Besevic Šaht i vodomer na suduAnalizirao sam rad preduzeća i video da je gubitak vode 76%, što je nemoguće. Istražio sam dalje i došao do saznanja da je bivši direktor “Komunalca” Rade Milutinović u junu 2008. godine službenim vozilom odvezao radnika Milana Koturovića u krug MB “Namenske”’, kako bi šljakom i ugljenom prašinom zatrpao sporni šaht. Vratio se nakon sat vremena, utvrdio da je Koturović dobro zatpao šaht i onemogućio očitavanje vodomera, a onda mu na povratku rekao da o tome ne sme nikome govoriti. Usmeno je naredio radnicima da više ne očitavaju sporni vodomer već da paušalno naplaćuju 80 kubika utrošak vode– tvrdi Bešević.

On navodi  da je od momenta otkopavanja 2015.godine, vodomer redovno očitavan 21 dan i zabeležena je potrošnja vode koja iznosi više od 980.000 dinara. Nakon toga radnici “Nemenske” su svojevoljno demontirali postojeći vodomer i ugradili drugi. Međutim, veštačenjem je dokazano da je vodomer bio ispravan.

U MB”Namenska” sporan račun za vodu ocenili su kao neosnovan, tendenciozan i sraman iznos koji nisu želeli da plate pa ih je Komunalno preduzeće tužilo.

  • Održano je prvo ročište i predlog suda je bio da postignemo dogovor. Reč je o dve državne firme koje su upućene jedna na drugu i ne bi trebalo da se ulazi u spor jer će obe strane biti na šteti.Međutim, činjenica je da je ta voda potrošena pa se mora platiti-objašnjava punomoćnik JP “’Komunalac” advokat, Dragoš Cukavac.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *