Podela 330 prehrambenih i higijenskih paketa

U okviru programske aktivnosti „Socijalna delatnost“, Crveni krst Ivanjice dobio je drugu tranšu od 330 prehrambenih i higijenskih paketa od Crvenog krsta Srbije. Njihova distribucija za porodice korisnike pomoći već je počela, a spiskovi korisnika sačinjeni su u saradnji sa Centrom za socijalni rad, na osnovu evidencije o broju korisnika u stanju socijalnih potreba.

Distribucijom su već obuhvaćeni korisnici iz Močioca, Prilika, Radaljeva, Dubrave, Bukovice, Budoželje, Osonice i Luka.

U samu realizaciju distribucije uključeni su NVO „Zajedno podrška“ i osoblje koje radi u seoskom području, Centar za socijali rad i mlade osobe sa invaliditetom angažovane u Crvenom krstu preko Nacionalne službe za zapošljavanje.

paketi-crveni-krst-ivanjica- Podela 330 prehrambenih i higijenskih paketa

Paketi su pakovani na bazi potreba za porodicu sa 4 člana. Ukoliko porodice broje 6 i više članova sleduju im po dva paketa. Kada su samohrana staračka domaćinstva u pitanju opredeliće se jedan paket bez obzira da li je u domaćinstvu jedan ili dva člana“, kaže sekretar ovdašnjeg Crvenog krsta Ankica Mojsilović.

Distribucijom paketa biće obuhvaćene socijalno najugroženije porodice iz udaljenih seoskih sredina, – samohrana staračka domaćinsktva, – porodice na granici ostvarivanja prava iz socijalne zaštite, bez stalnih prihoda, korisnici novčane socijalne pomoći, porodice sa više dece i porodice koje imaju invalidno lice.

 

You may also like...

1 Response

  1. Sandra kaže:

    Bravo za Crveni Krst i Ankicu Mojsilovic, koja godinama svojom humanoscu pomaze ljude. Veliko bravo za prvu sliku,jer sam spazila i Nikolu Besevica medicinskog tehnicara sa seoskih ambulanti Bratljeva,Kovilja i Ercega,koji nesebicno pomaze i redovno obilazi ljude u ovom kraju i Miljanu Zlatic geronto domacicu koja svojim aktivnostima i pomoci u kuci ove ljude ispunjava. Divni ljudi …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *