Info LIGA saznaje: Kako su ras-prodati ”Novi dani”

Na poslednjoj aukciji javnim nadmetanjem, Agencija za privatizaciju prodala je tri objekta trgovinskog preduzeća „Novi dani“ iz Ivanjice, u stečaju. Kako Info LIGA saznaje, polovinom ovog meseca prodata je samoposluga „Ivanjičanka“, u kome se trenutno nalazi prodajni objekat „Maxi“, Atildi Kušić za 35.300.000 dinara. Prodavnicu „Šume“ u ulici Druge proleterske brigade, preko puta veterinarske stanice kupilo je preduzeće „Matis“ za 1.137.400 dinara, dok je kiosk u Majora Ilića za 75.000 dinara otkupio Boško Marković.

IL-novi-dani-sume Info LIGA saznaje: Kako su ras-prodati ''Novi dani''

Nekadašnja prodavnica ”Šume”

U prošlogodišnjem postupku privatizacije objekata, opreme i pokretnih stvari ovog nekada veoma uspešnog trgovinskog preduzeća, sada akcionarskog društva u stečaju, prodata je montažna prodavnica „Park“ u ulici Miljka Savića, Acu Krivokući za 2.650.000 dinara, prodavnica „Stadion“ sa magacinom u Cvetka Zečevića, Nikoli Lišaninu za 1.251.000, dok je samouslugu „Zeleni venac“ u ulici Milinka Kušića u kome se trenutno nalazi prodajni objekat „Maxi“ kupilo preduzeće „Spektar plus“iz Ivanjice. Nekadašnji „Jasen“, odnosno izložbeno prodajni prostor „Simpa“ u zgradi Ivanjičanke u ulici Venijamina Marinkovića, kupilo je preduzeće „Prehrana“ iz Požege za 11.590.000, u kome već radi njihov maloprodajni market.

IL-novi-dani-maxi-prehrana Info LIGA saznaje: Kako su ras-prodati ''Novi dani''

Nekadašnje prodavnice ”Simpo” i ”Ivanjičanka”

Tokom 2014. i 2013. godine istim metodom prodaje, prodavnicu „Ishrana“ kupilo je preduzeće „Matis“ za 150.000 dinara, kiosk kod Doma zdravlja preduzeće „Pegaz“ za 20.000, a stan na Zelenom vencu površine 53 m2 kupila je Snežana Damljanović za 420.000 dinara. Prilikom prodaje pokretnih stvari ovog preduzeća, teretno vozilo marke „Mercedes“ kupio je „Autoremont“ iz Kraljeva za 546.000, a putnički auto „Škoda“, „Extreme club“ iz Ivanjice za 436.000 dinara. U istom periodu prodata je oprema i zalihe robe u ukupnoj vrednosti od 280.000 dinara.

IL-novi-dani-stadion Info LIGA saznaje: Kako su ras-prodati ''Novi dani''

Nekadašnja prodavnica ”Stadion”

Prema rečima Slobodana Zoćevića, stečajnog upravnika „Novih dana“, još nisu prodati sledeći objekti: prodavnica „Automaterijal“ u Ivanjici, ulica Milinka Kušića 54, čija je početna cena na javnom nadmetanju bila 8.039.000 dinara; samousluga „Bukovica“ sa magacinom ukupne površine 343 m2 i početnom cenom od 3.155.000 dinara i zemljište koje čini katastarska parcela broj 592/2 KO Radaljevo, površine 74 ara i 24 m2. Njena početna cena bila je 1.025.000 dinara.

IL-novi-dani-izbor Info LIGA saznaje: Kako su ras-prodati ''Novi dani''

Nekadašnja Robna kuća ”Izbor”

Za navedene objekte, plus upravnu zgradu „Novih dana“ u Nušićevoj ulici i bivšu robnu kuću „Izbor“ u Venijamina Marinkovića, bivši vlasnici pojedinih delova objekata ili zemljišta na kojima se oni nalaze, kroz proces restitucije traže povraćaj oduzete imovine. Njima ova imovina svakako ne može biti vraćena u naturalnom obliku, pa moramo sačekati na rešenje Agencije za restituciju, a onda ćemo vrlo brzo i ostatak imovine ponuditi na aukcijsku prodaju – kaže Zoćević za portal Info LIGA.

Nove dane“ je 2008. godine kupio Radoslav Lale Sekulić. Nakon problema u koji se umešala Agrobanka, ugovor o privatizaciji je raskinut četiri godine kasnije, a ubrzo potom preduzeće odlazi u stečaj.

 

You may also like...

10 Responses

 1. Radio u. Novim danima 1961-1964.a onda na poziv gen. direktora Jugoexporta odlazak u bgd. Zatim škole, pa put u svet, 50 zemalja izložbe naše privrede, modne revije, izložbe za titove goste na brionima, prezentacije beograda u svetu i još mnogo toga. Danas uživam u penziji ali ivanjucu i dalje volim i sećam se novih dana.

 2. Ana kaže:

  Stan u centru grada za te pare? Ko je tako nesto omogucio ovoj Snezani? I zasto se takve prodaje ne poniste? Ko je bio stecajni upravnik odmah da se mup pozabavi

 3. gradjanka kaže:

  da,da, sta je sa akcijama…..pojela maca. Ili su se neki dobro obezbedili na račun radnika? a sta je sa istom pričom u bivsoj Tepihari. I konačno sta je sa Jvorom? Dajte bar da citamo ko nas ej doveo do prosjačkog stapa ako u pravnoj državi nista drugo ne možemo da uradimo…

 4. Gradjanin kaže:

  Može li neko da mi odgovori šta bi sa akcijama bivših radnika Novih Dana? Unapred hvala!!!

 5. jarebica kaže:

  A gde ce sada golupčić 🙁

 6. Kaldrmas kaže:

  Ih sto mi drago sto ovo javno objaviste….iz mnogooooo razloga, živi bili!

 7. Malinar iz moranja kaže:

  Citam i razmisljam, koliko je vecih i vednijih firmi ovako otislo na dobos? Pitate se sto nam je zemlja u bedaku? Sto nam mladi beze i ne okrecu se? Sve smo unistili, a da bar znamo da krenemo iz pepela i izgradimo novu i bolju Srbiju, nego se jos vise glibimo….Sumorno….

 8. Malinar iz moranja kaže:

  Ma da hoce neko bar ove ljude da uposli da nam leba ne zavisi od toga hoce li roditi maline ili ne…

 9. milica kaže:

  ma opsteno zena kupila stan za 3 500 evra….a sto meni neko ne javi kad je ta aukcija da ga i ja kupim….samo se pitam gde ce vam dusa….jadan i cemeran ovaj narod

 10. Zdenka kaže:

  Kakav je to gigant bio, kakve prehrane i ideje i svi ostali…Odrastali smo uz njihove samousluge, knjizare, prodavnice tekstila… E bre Novi Dani!!! Da li je moguce da je sve unisteno, odose za bagatelu najbolji lokali…e crni Tito dobro je sto ne vidis sta ti uradise od zemlje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *