Srušio se gvozdeni kran od 12 metara na magistralni put

Samo pravom srećom izbeguta je tragedija kada se jutros u preduzeću Špik Iverica srušio gvozdeni kran visok oko 12 metara. Lakše povrede zadobio je radnik  Vučić Kolaković  koji se nalazio u kabini krana. Pretpostavlja se da je do rušenja, tačnije pucanja konstrukcije, došlo usled truljenja jer je kran star preko 40 godina. Zaposleni u preduzeću još uvek su u šoku, komšije pod stresom a proizvodnja je stala.

IL-Milenko-Glavinic Srušio se gvozdeni kran od 12 metara na magistralni put

Milenko Glavinić, radnik u ŠPIK Iverica

Milenko Glavinić radi već 37 godina u ovom preduzeću. Bio je u smeni kada se srušio kran.

Šta se tačno dogodilo još uvek ne znamo. Mašina je bila stara, da li je neki kvar, dotrajalost, to će se tek utvrditi.  Samo se srušilo i eto….Kada smo čuli prasak odmah smo istrčali, kolega je bio u kabini krana. Izvukli smo ga, stao je na noge rekao bih bez nekih težih povreda, ali nismo nakon toga bili u kontaktu sa doktorima. Pokušavamo da rasčistimo ovo što je do ulice kako bi se saobraćaj odvijao normalno. –kaže Milenko.

IL-Spik-Iverica-kran Srušio se gvozdeni kran od 12 metara na magistralni put

Meštani koji žive nadomak ovog preduzeća još uvek su u šoku. Kažu da se kran bukvalno upredao i padao prema ulici i da je bilo jezivo to posmatrati.

Vraćao sam se iz grada i samo sam čuo neki čudan zvuk, kao da nešto krcka i škripi…Pogledao sam i video kako kran počinje da pada, tik pre toga ulicom je prošao kamion. Nije bilo nikoga od radnika okolo , niti prolaznika i stvarno je to velika sreća. A ovo je šteta, ogromna, ne znam šta će sada biti sa tim nesrećnim preduzećem, proizvodnja im je zavisila od tog krana.-priča Ivanjičanin koji godinama živi u blizini fabrike.

Radnik prevežen u čačansku bolnicu

Radnik koji je izvučen iz krana primljen je u ivanjičku Hitnu službu u svesnom stanju. Nakon pružanja prve pomoći prevežen je u Zdravstveni centar Čačak.

You may also like...

3 Responses

  1. piroman kaže:

    Ovo preduzece treba da izgori celo. Dabogda vise nikad ne radilo!

  2. Ivanjicanin kaže:

    Nije to jedino sto je trulo. Pocev od ove ivanjicke vlasti pa do vrha drzave sve je trulo.

  3. Dobrivoje kaže:

    A prethodno su jedan ispravni prodali “na kilo”. Verovatno je ovo kraj Spika

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *