Sportsko edukativni dan osoba sa invaliditetom na Goliji

Udruženje paraplegičara ”Golija” organizovalo je danas na istoimenoj planini sportsko-edukativni skup za oko četrdesetak osoba sa invalidetom iz Ivanjice. Učesnici su se nadmetali u bacanju kugle i koplja, trci u kolicima i drugim dostupnim sportskim aktivnostima a kasnije su imali i edukativno predavanje o rezervatu biosfere, planini  Goliji i njenim prirodnim lepotama.

Predsednik udruženja paraplegičara, Marinko Marinković,  kaže da je osnovni cilj ovog skupa razbijanje predrasuda kod osoba sa invaliditetom i vraćanje u normalne životne tokove.

Mnogima od njih ovo je jedini izlazak iz kuće tokom godine. Ja sam uspeo da se vratim   u normalne životne tokove, pa želim kroz ovo udruženje i njima da podignem svest o mogućnostima osoba sa invaliditeom.  Već nekoliko godina organizujemo ovakva druženja, to je faktički sportski dan u kome se takmičimo u nekoliko zanimljivih disciplina a uveče imamo edukativna predavanja, družimo se i razmenjujemo mišljenja. Nama ovo stvarno mnogo znači i zahvalan sam lokalnoj samoupravi koja nam obezbeđuje novčanu podršku.-rekao je Marinko.

Skupu na Goliji prisustvovali su  gosti  resornog ministarstva iz Beograda kao i visoki zvaničnici ivanjičke opštine.

IL-lazovic-Marinkovic Sportsko edukativni dan osoba sa invaliditetom na Goliji

Lazović i Marinković

Bilo mi je zadovoljstvo da podelim vreme sa ovim ljudima. Podržavamo njihove aktivnosti i u svakom trenutku smo, kao lokalna samouprava, spremni da ih podržimo i obezbedimo im što bolji životni ambijent. Prvu, najvažniju životnu barijeru oni su  sami  savladali, ostale će uz našu podršku kao ravnopravni članovi društva.-poručio je predsednik opštine Ivanjica, Zoran Lazović.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *