Ravnogorci zahtevaju: Titula za Čiču!!!

Ravnogorski pokret iz Ivanjice zatražio je zvanično od lokalnog parlamenta  da na nekoj od narednih sednica donese odluku o proglašenju generala Draže Mihailovića za počasnog građanina Ivanjice. Uz to, zatražili su i da jedna ulica u gradu ponese njegovo ime a  trg ispred Čičinog spomenika dobije naziv Venac Đenerala Draže.

IL-ravnogorci Ravnogorci zahtevaju: Titula za Čiču!!!

U predstavci Ravnogorskog pokreta se između ostalog navodi da je đeneral Mihailović najveći srpski junak, najodlikovaniji svetski general i prvi gerilac u porobljenoj Evropi.

Posebno se apostrofira podatak da je  Draža Mihajlović rođen u Ivanjici i kršten u ovdašnjoj crkvi Svetih cara Konstantina i carice Jelene, a kao dokaz priložena je i krštenica iz 1893. godine, kao svedočanstvo o njegovom datumu rođenja i krštenja.

IL-parada-ravnogorci Ravnogorci zahtevaju: Titula za Čiču!!!

Ivanjički Ravnogorci u zahtevu upućenom lokalnim vlastima navode da je rehabilitacijom đenerala Mihailovića ispravljena velika istorijska nepravda, čime je konačno dokazano da on nije bio izdajnik već veliki junak. Iz tog razloga i traže da se Ivanjica posle 70 godina dostojno oduži svom najpoznatijem i najpriznatijem sugrađaninu.

IL-Jorovic Ravnogorci zahtevaju: Titula za Čiču!!!Na hiljade Ivanjičana traži Čičinu ulicu, što vam možemo i dokumentovati potpisima građana“,

izjavio je za naš portal predsednik Ravnogorskog pokreta za Ivanjicu, Milojko Jorović.

Dragoljub Draža Mihailović rođen je u Ivanjici 27. aprila 1893. godine. Bio je vođa Ravnogorskog pokreta i komandant Kraljevske vojske u otadžbini tokom Drugog svetskog rata. Uhapšen je i u montiranom procesu osuđen na smrt streljanjem 1946. godine, uz trajan gubitak političkih i građanskih prava i oduzimanje celokupne imovine.

IL-parastos-cici Ravnogorci zahtevaju: Titula za Čiču!!!

Viši sud u Beogradu ga je rehabilitovao maja meseca 2015. godine Draža Mihailović je najodlikovaniji srpski oficir u istoriji.

You may also like...

2 Responses

  1. Warastana kaže:

    Naravno da je zaslužio sve ovo. Boljeg nikada nismo imali! No kod nas su na vlasti komunisti!!!

  2. Radovan kaže:

    Bolje Draža nego Đinđić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *