Pušten u rad repetitor na Jankovom kamenu

U subotu 26. oktobra je na Jankovom kamenu pušten je u rad repetitor iz sistema radio veze, za potrebe Civilne zaštite, Hitne pomoći, Vatrogasne jedinice, Crvenog krsta i radio amatera. Treći je po redu od ukupno pet koliko treba da ih bude.

IL-repetitor Pušten u rad repetitor na Jankovom kamenu

Uz ogromnu pomoć opštine Ivanjica, radio amatera iz Arilja i ivanjičkog radio kluba, na lokaciji je montirana kompletna oprema za te potrebe, a rukovodilac akcije je Dragojle Džibraković poverenik Civilne zaštite opštine Ivanjica. Ovaj repetitor bi trebalo da koristi 19 gradova u slivu Zapadne Morave, čime još više dobija na značaju. Sam objekat je drugi po visini u državi, na većoj nadmorskoj visini je jedino kopaonički, ali je on sa nešto slabijim pokrivanjem signalom.

Ovo je drugi repetitor u sistemu repetitora saveza radio amatera Srbije koji se napaja iz obnovljivih izvora energije, solarno i putem vetra. Prvi je takođe postavljen na ivanjičkoj teritoriji, na planini Božac. Prilikom montaže i puštanja u rad na Jankovom kamenu je organizovano druženje radio amatera kao i svih zainteresovanih uz prigodnu zakusku i osveženje. Repetitor je zvanično pušten u rad uz zahvalnost  Hidro metorološkom savezu Srbije koji je ustupio neophodan prostor u svom objektu.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *