Odloženo suđenje za nasilničko ponašanje na izborima u Lučanima

Suđenje trojici aktivista Dveri i Narodne partije, optuženih za nasilničko ponašanje na izborima u Lučanima, koji su održani 16. decembra prošle odloženo je danas u Osnovnom sudu u Ivanjici. Razlog je odustvo advokata, dok su se sva trojica optuženih na prethodnom, prvom ročištu izjasnili da nisu krivi za delo koje im se stavlja na teret. IL-Odlozeno-sudjenje Odloženo suđenje za nasilničko ponašanje na izborima u Lučanima

Sudija Petar Bjelogrlić rekao je da je advokat Borivoje Borović, advokat optuženog Lazara Đurovića, obavestio sud da zbog obaveze u drugim predmetima nije mogao da prisustvuje današnjem pretresu. I da se suđenje zbog toga odlaže za 4. februar.

Inače, sporni incident dogodio se na biračkom mestu u školi u Kotraži. Optuženi Lazar Đurović iz Narodne partije rekao je da je sa još nekoliko ljudi otišao na poziv kontrolora koji je bio uplašen za svoju bezbednost. Tamo su zatekli čoveka iz Pančeva, koji ih je fotografisao, snimao vozilo i unosio im se aparatom u lice. Đurović kaže da mu je rukom u jednom momentu sklonio aparat i zamolio ga da se udalji. Kasnije je u policiji saznao da je on okrivljeno lice, a na teret mu je stavljeno nasilničko ponašanje.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *