Škola robotike i elektronike za mlade

Ivanjica – Na konkursu u oblastima omladinskog sektora koje je raspisalo Ministarstvo turizma i omladine RS za jedinice lokalne samouprave Kancelariji za mlade opštine Ivanjica, Opštini Ivanjica odobren je projekat pod nazivom „Program Centra za razvoj inovacija u zapošljavanju i tehnološkom preduzetnišvu“. Projekat, kao što je pomenuto, finansira Ministarstvo turizma i omladine RS, a sufinansira Opština Ivanjica.
Cilj projekta je implementacija Programa „Centra za ravoj inovacija i tehnološkog preduzetništva“ koji funkcioniše u okviru Kluba za mlade opštine Ivanjica radi unapređenja zapošljivosti, zaposlenosti i preduzetništva kod mladih.

U okviru pomenutog projekta u narednom periodu planirana je realizacije „Škole robotike i elektronike“, a zainteresovani za nauku i tehniku naučiće, kako da od elektronskih komponenata naprave svog prvog robota i napišu svoje prve linije koda . Polaznici će naučiti da programiranje nije apstraktno! Radionice imaju za cilj promociju logičkog razmišljanja, nauke, tehnike i elektronike i robotike na edukativan i zanimljiv način. Znanje koje steknu pomoćiće im da izađu iz „šablona“ i da upotrebe maštu. S obzirom na to, da dizajn robota nije unapred u potpunosti definisan, polaznici kreativne radionice će imati mogućnost da osmisle izgled i naprave robote onako kako oni žele, a uz uputstva i sugestije instruktora upravljaju njime na daljinu preko interfejsa.

IL-KZN-robotika Škola robotike i elektronike za mlade

Nastavni plan i program se sastoji od 3 modula :

Programiranje i modelovanje robota sa Lego EV3, Scratch(mBot robot, Blubot robot) i modelovanje sa Arduino senzorikom.

Proučavanje osnovnih programskih jezika . Pojmovi za učenje : promenljive , uslovi petlje , funkcije i td .

Razvoj veština programiranja sa primenom aritimetičk-logičkih znanja. Izrada pokretnih modela i rad na nezavisnim projektima.

Svojim znanjem i primenom novih tehnologija STEM-a, IKT-a i SOLVING-a. možeš otvoriti sva vrata ovog Sveta.

Pozivamo sve mlade zainteresovane za učešće da se prijave na mejl [email protected], lično u prostorijama Kancelarije radnim danima od 08 do 15 časova ili na brojeve telefona 064-8899-486 i 064-4192-407. Broj učesnika je ograničen, a prednost imaju oni koji se prvi prijave.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *