Dejan Petrović domaćin 63. Dragačevskog sabora

Njegovo ime se svuda u svetu izgovara s punim poštovanjem. Muzikom je oduvek milovao dušu, dokazao se mnogo puta i pokazao kako se istinski voli truba, Guča, Sabor i Dragačevo. I zato je Dejan Petrović domaćin ovogodišnjeg, 63. saborovanja. Dejan Petrović rođen je 1985. godine u Užicu, u selu Dubokom, kao sin naslednik najpoznatijeg srpskog trubača, Miće Petrovića.

petr5ovic-scaled Dejan Petrović domaćin 63. Dragačevskog sabora

Foto “OSKAR” Lučani

Dejan i njegov brat Darko su četvrta generacija trubača. Trubu je prvi zasvirao Dejanov pradeda Tanasije, a od njega se ova veština prenosila sa kolena na koleno. Tanasija je nasledio Danilo, a Danila sin Mićo, koji je prvi svetom proneo slavu ovog instrumenta. Dejan je, već u svojoj šestoj godini, prvi put zasvirao na pozornici, a dane detinjstva provodio je sa ocem i njegovim orkestrom, otkrivajući tajne i lepote muzike, sve dok ih nije prepoznao u sebi. Već kao dvanaestogodišnjak je imao svoj, mladi orkestar, ali kada posle četiri godine ostaje bez oca, na njegova pleća pada preveliki teret.Ipak, čvrsto je gazio stopama svoga oca, sve dok nije morao produžiti dalje i sam izabrati svoj put. Sa puno truda i zalaganja, uz pomoć i podršku brata Darka i ostalih članova benda, Dejan, još kao mladi trubač, osvaja prestižne nagrade.

IL-Dejan-petrovic Dejan Petrović domaćin 63. Dragačevskog sabora

Uspesi su se ređali, da bi konačno, 2006.godine, na takmičenju u Guči ponovio i nadmašio uspeh svog oca, osvojivši “Majstorsko pismo”. Tako je dvadesetogodišnjak iz Dubokog ušao u istoriju Dragačevskog sabora trubača kao najmlađi Majstor trube. Oduvek je voleo da se poigrava sa muzikom, da spaja nespojivo. Ali i pored eksperimentisanja sa muzikom i trubom, ostao je dosledan svom poreklu, tradiciji i muzici uz koju je rastao. Guča ga je proslavio a on joj je uzvratio istom merom. Ime Dejan Petrović izgovara se sa velikim poštovanjem svuda u svetu. Domaćine neka ti je nazdravlje ovo 63. saborovanje!

NAJBOLJI ORKESTAR – 2003, 2010
PRVA TRUBA – 2009
ZLATNA TRUBA – 2005, 2009, 2010
NAJIZVORNIJE MUZICIRANJE – 2002
MAJSTORSKO PISMO – 2006

 

Kulturni centar opštine Lučani u Guči

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *