Poziv svim građanima

Ovo je specijalna pozivnica – samo za punoletne, sa posvetom.

Ovog vikenda u Ivanjici se održavaju izbori za lokalnu vlast. Prva pomisao, šta se to mene tiče? Nažalost tiče se i mene i svakog pojedinca. Nažalost, jer Ivanjica je trenutno daleko od grada kojim se možemo ponositi.

Tu i tamo, postoje dani u godini poput Božića, Uskrsa, Nušićijade – kada u grad stignu mladi, kada dođe kultura, kada se travnjaci pokose, ulice operu a kontejneri isprazne. Kada se stvori privid drugačije realnosti. Ovih dana pred izbore slično je – samo bez kulture.

Logično, pitam se, kako da sve što dobijemo pred izbore imamo tokom cele godine?

Gledam emisije, čitam tekstove, slušam obećanja, te biće projekti, te imamo plan regulacije, te opredeljena sredstva… Na kraju, pogledam oko sebe i prepoznam farsu. Ljude koji idu od kuće do kuće i mole za glas da ne ostanu bez posla, drugi poklanjaju drva, gorivo, bicikle. Opozicija nešto slabija, razume se, nemaju budžet u džepu – ali se ipak bore, goloruki.

Da li je moguće da nas opet kupuju istom pričom?

Ne smeta nam što svako malo nemamo elementarne uslove za život (čitaj: vodu) i što tu istu vodu zahvatamo iz reke u koju prosipamo smeće i ispuštamo kanalizaciju. Ne smeta nam što zimi dišemo otrov iz vazduha, ne smeta nam što moramo da kupimo agregat jer nemamo struje. Ne smeta nam ni što moramo u Čačak i Beograd da bismo se lečili – snaći ćemo se, je l’?

Šta ja tu mogu?

Možeš mnogo! Jer tvoj glas na izborima vredi isto koliko i glas predsednika . I, hajde sad pošteno, imaš li dobar razlog da tu mogućnost ne iskoristiš – maksimalno – svakom po zasluzi!

Ulog je 15 minuta – na talonu je bolja Ivanjica. Samo što je ova igra malo drugačija – potrebno je mnogo igrača, da bi se pobedio i protivnik i sudija.

Zato, ovo je direktan poziv da u nedelju 2. juna dođeš na najvažniji lokalni događaj ove godine i neucenjen, bez straha od ikoga, glasaš!

Ako se nisi dovoljno upoznao sa opcijama – još imaš vremena, ako te mrzi, prepiši – ja igram na šesticu  · 6 ·

 

borba-baner Poziv svim građanima

PREDIZBORNI PROGRAM

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *