Počinju radovi na atmosferskoj kanalizaciji kod Gimnazije-Izmenjen režim saobraćaja

U sredu, 13. marta zvanično počinju radovi na izgradnji atmosferske kanalizacije od dvorišta Gimnazije kroz ulice Krajiških Brigada, 13.septembra, Cvetka Zečevića do izliva u reku Moravicu. Svi građani koji na ovim lokacijama parkiraju vozila mole se da ih do početka radova pomere. Opština Ivanjica za ovaj projekat izdvojila je 15.613.735,00 bez PDV-a, a rok za izvođenje radova je 60 radnih dana. Za vreme izvođenja radova regulacija saobraćaja biće sprovedena u skladu sa projektom privremene saobraćajne signalizacije. Radovi na izgradnji atmosferske kanalizacije će biti podeljeni u četiri faze postavljanja privremene saobraćajne signalizacije.

U prvoj fazi izvođenja radova za saobraćaj se zatvara ulica Cvetka Zečevića od ulivne šahte do ulice 13. septembra. Ulica Cvetka Zečevića se iz režima jednosmernog saobraćaja prebacuje u režim dvosmernog saobraćaja počev od raskrsnice s ulicom 13. septembra.

il-faza-2 Počinju radovi na atmosferskoj kanalizaciji kod Gimnazije-Izmenjen režim saobraćaja

Tokom druge faze radovi će se prvo odvijati na polovini širine ulice 13. septembra od ulice Cvetka Zečevića u dužini od 3,5m. Saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila pomoću figuranata (mahača) pri čemu važi isti režim saobraćaja za ulicu Cvetka Zečevića kao i u prvoj fazi izvođenja radova. Potom će se izvoditi radovi od polovine ulice 13. septembra do druge ivice kolovoza u dužini od 3,5m i 10 m ka sledećoj šahti na suprotnu stranu od ulice Cvetka Zečevića pri čemu će se saobraćaj odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila pomoću figuranata (mahača). Širina kolovoza ulice 13. septembra je 7,0m dok je dozvoljena brzina kretanja vozila 30 km/h zbog zone škole.

Treća faza izvođenja radova odvijaće se u tri podfaze i sve su regulisane naizmeničnim propuštanjem vozila pomoću semaforske (svetlosne) signalizacije. Ipak, ukoliko se na terenu pokaže da je to moguće regulisaće se saobraćaj pomoću figuranata (mahača).

il-faza Počinju radovi na atmosferskoj kanalizaciji kod Gimnazije-Izmenjen režim saobraćaja

Četvrta faza izvođenja radova locirana je od početka ulice Krajiških brigada do šahte 1. Saobraćaj u ulici se zatvara u dužini izvođenja radova dok se režim kretanja vozila sa jednosmernog prebacuje u dvosmerni. Dok traju radovi horizontalne zapreke na pristupnim putevima će biti sklanjane i vraćane na svoje mesto za prolazak vozila pod intervencijom, hitne slučajeve i vozila stanara pristupnog puta.

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *