U ivanjičkim školama obeležen Sveti Sava (VIDEO)

Uz slavski kolač i prigodan kulturno-umetnički program sve škole na području ivanjičke opštine obeležile su školsku slavu Sv. Savu. U čast prvog srpskog arhiepiskopa i začetnika srpske srednjovekovne književnosti đaci su spremili program u okviru kog su pokazali svoje pevačke, recitatorske i glumačke talente.

U okviru svetosavske priredbe u ivanjičkim školama dodeljene su i nagrade zaslužnim profesorima, nastavnicima, i osoblju, a đaci koji su učestvovali na literarnom i likovnom konkursu dobili su posebna priznanja.

IL-sveti-sava U ivanjičkim školama obeležen Sveti Sava (VIDEO)

U osnovnoj školi Kirilo Savić, pored školske slave danas su praznovali i Dan škole, koji proslavljaju 26. januara, a direktorka, Nevenka Milošević, istakla je koliko je ponosna na učeničke uspehe.

I u priličkoj školi za sve prisutne upriličen je prigodan program sa posebnim akcenom na očuvanje narodnih običaja i tradicije.

Sv. Sava se zalagao za osnivanje školskih centara u manastirima i crkvama što je jedan od razloga  što je ovaj praznik 1840. godine ustanovljen kao školska slava.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *