Gost studija InfoLiga direktor JKP ”Ivanjica”, Aleksandar Mitrović, govorio je o veoma značajnim projektima za ovaj grad (VIDEO)

Gost studija InfoLiga bio je direktor Javnog komunalnog preduzeća ”Ivanjica” Aleksandar Mitrović koji je govorio o realizaciji dva značajna projekta.  U saradnji sa opštinom Gusinje realizuje se  projekat „Clean community for sustainability in Environment and Nature – CLEAN – Čista zajednica za održivo okruženje i prirodu – ČISTO“ odobren za finansiranje od strane Evropske unije – Program prekogranične saradnje Srbija-Crna Gora 2014-2020. Jedna od aktivnosti projekta je nabavka vozila za sakupljanje komunalnog otpada i nabavka 7 podzemnih kontejnera za opštinu Ivanjica i 10 kontejnera za opštinu Gusinje. Pored unapređenja tehničkih kapaciteta javnih komunalnih preduzeća obe opštine, planirana je organizacija zajedničkih eko-kampova , oslikavanje murala u dve škole, edukacija učenika o značaju očuvanja životne sredine, nabavka i postavljanje drvenih kanti na planinama Golija i Prokletije itd. Ukupna vrednost projekta je 389,635.61 evra, a trajanje projekta 24 meseca.

Drugi projekat od ogromnog značaja za opštinu Ivanjica je ”Odvajamo”. U okviru njega Ivanjica je dobila jedan kamion,  84 kontejnera i 3 099 kanti u koje će građani moći pravilno da odlažu otpad. Projekat “O-DVA-JA-MO” sprovodi se uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine Republike Srbije uz pomoć Evropske unije i Ambasade Švedske. Projektom se obezbeđuje stručnost i oprema za lokalne vlasti u cilju projektovanja i unapređenje sistema za odvajanje otpada na mestu nastanka.

IL-Aleksandar-Mitrovic Gost studija InfoLiga direktor JKP ''Ivanjica'', Aleksandar Mitrović, govorio je o veoma značajnim projektima za ovaj grad (VIDEO)

 

You may also like...

2 Responses

  1. Milan kaže:

    Ima li šanse da već jednom naučite da smeće po centru grada ne treba da se skuplja od 7 do 8 rano ujutru? Pravite još veći kolaps u saobraćaju. Skupljaje po noći kada nema saobraćaja.

  2. Nina kaže:

    Da li doticni direktor moze malo da se angazuje na prosirenju kanalizacionih cevi jer mnogo zgrada se gradi u gradu a sve se ptikljucuju na postojecu infrastrukturu…. Posle ljudima plave podrumi jer cevi ne mogu da prime toliku vodu…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *