Najdomaćin iz Dimitrovgrada, Vojo Tošović osvetlao obraz Ivanjice

Na konkursu za “NAJ Domaćina 2023”, koji je organizovan uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Privredne komore Srbije, proglašeni su pobednici u više kategorija i uručene su nagrade. 

Nagradu od 2 miliona dinara, tj titulu “Najdomaćin 2023” odneo je Miloš Cvetkov iz Dmitrovgrada. Nagradu je uručila i pobednika proglasila ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković.

– Zahvalio bih se svima a posebno ministarki što je omogućila sve ovo. Ja dolazim iz Dimitrovgrada, malog sela pored bugarske granice. Bavim se mlečnim govedarstvom. Imam oko 110 grla i oko 2 tona mleka koje dajem mlekari. Iznenađen sam ovom nagradom i veliko hvala. Konkurisao sam za mnoge subvencije i ove godine su sve na vreme isplaćene što se posebno zahvaljujem ministarki i sve to i nagrada mogu biti motivacija da konkurišem i sledeće godine – rekao je pobednik.

Pobednici u kategoriji povrtarstva su Vojo Tošović i Slavoljub Nikolić i oni su kući odneli nagradu od 500.000 dinara.

– Želim svima da se zahvalim. Ushićen sam i zatečen ovom nagradm. Zahvaljujem se što ste u prvi planizdvojili našu decu. Ja sam deo svojih proizvoda predstavio u Guči. Želim vamda nastavite sa karavanom i sledećih godina jer ovo mnogo znači. Velika je satisfakcija za sve nas poljoprivrednike.Moja deca su malo drugačije odgajana od gradske decce i nadama se da su danas ponosna na svoje roditelje. Mnogo je lepo proizvesti nešto i znati da je to plod vaših ruku. Nek nam živi Srbija, najlepša zemljka na svetu, rekao je Tošović.

IL-Vojo-Tosovic- Najdomaćin iz Dimitrovgrada, Vojo Tošović osvetlao obraz Ivanjice

Pobednici u kategoriji stočarstva su Erika Horvat Sam i Goran Bojović. Nagrada i za njih je bila po 500.000 dinara.

Nagradu za povrtarstvo od 500.000 dinara osvojio je Lazar Ćalić. On je ovom prilikom istkaao da nagradu nije očekivao i da se za istu zahvaljuje organizatorima.

Pobednici u kategoriji voćarstva su Radenko Novaković i Živorad Ranković i oni su osvojili po 500.000 dinara. 

Pobednici u kategoriji organske proizvodnje su Dragiša Ignjatović i Pavle Đorđević, koji su osvojili po 500.000 dinara.

– Želim da se zahvalim svima koji su pomogli da se ostvari ovaj projekat. Činilo mi se da stalno pričamo negativno o ovim ljudima. Generalno sam pozitivan lik i ne volim negativnost. Meni je ovaj karavan dao potpuno drugi pogled na poljoprivredu. Mi smo toliko jedan gostoprimljiv narod, ja ne mogu da kažem gde nam je bilo lepše. imamo slike sa svake lokacije gde je karavan bilo i jedino žalim što nismo imali vremena da posetimo više lokacija- rekla je ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković

– Ono što smo mi uraili u 2023. godini jeste zapravo revolucija. Gde god da sam putovala po svetu priča se o našim proizvodima a nigde se ne priča o ljudIma koji su to napravili i koji to žive 24 sata. Zato mislim da svako od vas ko se prijavio može da ponese titulu Najdomaćina, napomenula je ministarka Tanasković.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *