Vučić: “Auto-put će biti od velikog značaja za Ivanjicu i okolne opštine” (VIDEO)

U prisustvu predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, danas su Štavlju počeli radovi na izgradnji deonice auto-puta ‘’Miloš Veliki’’, od  Požege do Boljara. Ugovor o izgradnji te deonice Koridora 11, u dužibi od 76 kilometara, potpisan je krajem prošle godine u Sjenici. Radove izvodi kineska kompanija CRBC a posao je vredan 1,5 milijardi evra.

Deonica od Ivanjice do Duge Poljane duga je 53,9 kilometara i veoma je zahtevna, jedna od najtežih na ovom auto-putu, ali po rečima predsednika Vučića, kompletni radovi biće završeni za četiri godine.

Optimizacija trase sprovedena je, na zahtev opština Ivanjica i Arilje, tako da će izbeći građevinska i privredna područja ove dve opštine. Takođe trasa zaobilazi Park prirode Golija i manastir Kovilje.

IL-VUCIC-I-MITROVIC- Vučić: "Auto-put će biti od velikog značaja za Ivanjicu i okolne opštine" (VIDEO)

Ukupna dužina deonice auto-puta od Požege do Duge Poljane je 73,33 kilometara. Ima 72 mosta u dužini od  34,35 kilometara i 10 tunela u dužini od 16,88 kilometara, tri nadvožnjaka i 20 propusta.

IL-AV-Sjenica- Vučić: "Auto-put će biti od velikog značaja za Ivanjicu i okolne opštine" (VIDEO)

Predviđene petlje:

-Petlja ‘’Arilje’’- locirana je severno od Arilja. Ovom denivelisanom raskrsnicom auto-put je povezan sa državnim putem, deonica Požega-Arilje.

-Petlja ‘’Ivanjica’’-locirana je severoistočno od Ivanjice u naselju Prilike. Ovom denivelisanom raskrsnicom auto-put je povezan sa državnim putem, deonica Arilje-Prilike. Zbog nepovoljne topografije terena, koja je uticala na pravac prostiranja trase auto-puta, nije bilo moguće locirati petlju bliže Ivanjici.

-Petlja ‘’Duga Poljana’’ predstavlja vezu sa državnim putem Sjenica-Novi Pazar-Sušice. Pozicionirana je istočno od Sjenice. Položaj ove petlje zadovoljava saobraćajne potrebe Sjenice, kao i saobraćaj iz smera Novog Pazara.

Pored navedenih petlji, u cilju ekonomskog razvoja područja, u neposrednoj zoni saobraćajnice, predviđena je izgradnja još dve petlje.

-Petlja ‘’Međurečje’’- predstavlja vezu Parka prirode Golija sa budućim auto-putem.

-Petlja ‘’Karajukića Bunari’’-predstavlja vezu Tutina i Sjenice sa budućim auto-putem.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *