Vozači oprez! Zbog leda na kolovozu auto završio prevrnut pored puta

Veoma niska temperatura koja je uslovila led na kolovozu, kao i sneg koji je tokom vikenda napadao na teritoriji ivanjičke opštine otežali su funkcionisanje saobraćaja. Posebno rizično je za vozače koji nemaju adekvatnu opremu za zimske uslove, odnosno zimske gume i lance.

Led po kolovozu izazvao je već par proklizavanja, na sreću bez povređenih. Jedan takav slučaj desio se jutros u Tangovoj ulici u naselju Crnjevo, kada se Đorđe Tomićević prevrnuo sa ženom i ocem u kolima.

il-kola Vozači oprez! Zbog leda na kolovozu auto završio prevrnut pored puta

“Naša ulica je inače problematična, već godinama čekamo da se asfaltira kako bismo normalno funkcionisali. Tek sa snegom dođu i veći problem, kada ne možemo ni da siđemo do grada.”- kaže Đorđe.

il-kola1 Vozači oprez! Zbog leda na kolovozu auto završio prevrnut pored puta

Iz JKP Ivanjica kažu da su sve ekipe na terenu i da pojačanim intenzitetom čiste, posipaju so i rizlu.

“Sve ulice u centru grada su prohodne, a ostale su čiste po prioritetima. Trenutno se čiste trotoari na prilazu školama i Domu zdravlja i očekujemo da će do popodneva sve biti prohodno. Ipak, i dalje molimo vozače za oprez, kao i da propisno parkiraju svoja vozila kako bi čistač mogao da prođe”- kaže Aleksandar Mitrović, direktor Javnog komunalnog preduzeća Ivanjica.

 

il-tangovljeva-ulica-1-2 Vozači oprez! Zbog leda na kolovozu auto završio prevrnut pored puta

 

 

You may also like...

2 Responses

  1. Milan kaže:

    Samo sto su na ovom automobilu letnje gume….

  2. Milica kaže:

    Posle Crnog Petka” i eksplozivnog vikenda bez struje na 2 km od centra grada, napredno stiglo je na red i klizanje na ledu

    Hvala Gospodu Bogu, da je zaustavio ovaj auto i sačuvao živote komšijama pre nego što bi samo još metar dalje otišao niz provaliju. Dok se grade novi putevi sela na 30 do 40 km od Ivanjice, ovde na 2km od centra ne može ni ono što ima da se popravi i liči na bar malo normalan put

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *