Vesić: Obnavljamo glavnu ulicu u Ivanjici i put do Osonice, vodimo računa o svakoj opštini

Radovi na obnovi lokalnog puta Straža – Osonica, u opštini Ivanjica, počeli su pre dva dana, a Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infarstrukture 31. jula izdalo je i nalog „Putevima Srbije“ za početak radova na rekonstrukciji glavne ulice u Ivanjici, izjavio je ministar Goran Vesić.

-Obnovu glavne ulice u Ivanjici i put do Osonice obećao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić kada je bio u poseti ovom kraju. Sada su konačno počeli radovi, koji će svim Ivanjičanima, ali i ljudima koji dođu u ovaj kraj, olakšati život, a upravo je to i suština politike koju sprovode i predsednik i vlada – da ljudima bude samo bolje nego što im je bilo i da se kraj u kojem žive, razvija. – rekao je Vesić.

Lokalni put Straža – Osonica, dugačak je 5,3 kilometra, a vrednost radova je oko 150 miliona dinara, bez PDV-a, naveo je Vesić, podsećajući da je taj put urađen pre više od tri decenije, zbog čega je neophodna sanacija.

-Kada sam bio u poseti Ivanjici ove godine posle poplava sačekali su me meštani Osonice sa pitanjem kada će početi rekonstrukcija ovog puta. Tada sam im rekao da će svaki obećanje predsednika Vučića biti realizovano i da radovi počinju brzo. I to je tako. -rekao je ministar Vesić.

IL-Vesic- Vesić: Obnavljamo glavnu ulicu u Ivanjici i put do Osonice, vodimo računa o svakoj opštini

Za sada sada je završeno geodetsko snimanje početnog stanja, projektovana je deonica, pa se pristupilo pripremi trase za radove i iskopavanju za proširenje trupa puta, a planiran završetak radova je 1. novembar.

-Za predsednika i Vladu nema važnih i nebitnih puteva. Možda 5,3 kilometra nekome zvuči malo, ali za  ljude koji po lošem putu prolaze svaki dan, to je najvažniji projekat. Isto se odnosimo i kada gradimo auto-puteve, i kada obnavljamo lokalne deonice, jer samo dobri putevi znače napredak svakog dela Srbije.- rekao je Vesić.

Zato je svim Ivanjičaniam i gostima tog grada, važna i obnova  glavne ulice u Ivanjici, odnosno ulice Milinka Kušića, Majora Ilića i gradski trg, koji čine pešačku zonu u samom centru, u dužini od oko  450 metara i koji će sada dobiti potpuno nov izgled, ukazao je ministar.

IL-Osonica-put Vesić: Obnavljamo glavnu ulicu u Ivanjici i put do Osonice, vodimo računa o svakoj opštini

Predviđenom rekonstrukcijom izvršiće se kompletna zamena instalacija, vodovod, kanalizaciona mreža, atmosferska kanalizacija, telekomunikacione i telekomunikacione instalacije, javna rasveta, mobilijar, a ulica će biti popločana granitnim pločama.

-Ovaj kraj Srbije ima turistički potencijal, u Ivanjici se krajem avgusta održava čuvena ’’Nušićijada’’, pa obnova glavne ulice, kao i drugi razvojni projekti na lokalu, doprinose da ovaj kraj živi, razvija se, da ljudi ostaju da žive u svojim mestima- rekao je Vesić.

IL-GLAvna-ulica-projekat Vesić: Obnavljamo glavnu ulicu u Ivanjici i put do Osonice, vodimo računa o svakoj opštini

You may also like...

1 Response

  1. Živorad Ivanović kaže:

    Kada će početi radovi na putu za Brusnik? Obećano je da se put završi do kraja ove godine!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *