Većnici usvojili Plan razvoja opštine Ivanjica za period od 2023. do 2030. godine (VIDEO)

Danas je održana sedamdeset treća sednica opštinskog veća u Ivanjici na kojoj su većnici razmatrali predlog Pravilnika o organizaciji budžetskog računovodstva i računovodstvenim politikama, kao i predlog Rešenja o obrazovanju Komisije za sprovođenje postupka javnog nadmetanja za davanje u zakup na korišćenje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji opštine Ivanjica za 2023. godinu.

Takođe, većnici su usvojili Plan razvoja opštine Ivanjica za period od 2023. do 2030. godine.

IL-Prezentacija-Plana-razvoja-opstine-Ivanjica- Većnici usvojili Plan razvoja opštine Ivanjica za period od 2023. do 2030. godine (VIDEO) IL-Vece-opstina-Ivanjica-21.-jul- Većnici usvojili Plan razvoja opštine Ivanjica za period od 2023. do 2030. godine (VIDEO)

Na narednom skupštinskom zasedanju odbornici će donetikonačnu odluku o usvajanju Plana razvoja.

You may also like...

1 Response

  1. IGI – Ivanjička Građanska Inicijativa kaže:

    Oblici neposrednog odlučivanja građana uređeni su Ustavom Republike Srbije i Zakonom o referendumu i narodnoj inicijativi, a na lokalnom nivou dodatno i Zakonom o lokalnoj samoupravi. Srbije predviđa narodnu inicijativu i referendum kao oblike neposrednog učešća građana u donošenju odluka. To je slučaj i u najvećem broju demokratskih država. Međutim, poslednjih decenija otuđenost političkih elita i netransparentni procesi donošenja odluka naveli su građane da zahtevaju veće učešće i kontrolu u političkim procesima, a stručnu javnost da promišlja nove oblike participacije koji bi približili savremene demokratske sisteme idealima evropskog parlamentarizma .
    Narodna inicijativa je pravo građana da direktno predlažu donošenje, izmenu ili ukidanje propisa.IGI se zalaže za uvođenje niza mera koje će omogućiti nove i olakšati korišćenje postojećih oblika direktnog učešća građana u lokalmoj politici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *