Atrakcija u Trešnjevici – Indijac bere kao Ariljac (VIDEO)

Berba malina je u punom jeku i dok mnogi poljoprivrednici muče muku sa radnom snagom u ariljskom selu Trešnjevica, u domaćinstvu Djordja Lazovića berač koji je privukao pažnju javnosti i prava je atrakcija meštanima. Stigao je iz Indije, prvi put se obreo u malinjaku gde se odlično snašao, pa je prijatno iznenadio i svoje poslodavce jer dnevno može da nabere i preko 60 kilograma malina.

U potrazi za poslom Nauvin Komara je iz daleke Indije stigao u Srbiju. Zaposlio se kao krojač u Arilju gde je i upoznao Djordja koji mu je predložio da godišnji odmor iskoristi tako što će zaraditi neki dinar u berbi i upoznati meštane, njihove običaje i jezik.

IL-Nauvin-Komara- Atrakcija u Trešnjevici - Indijac bere kao Ariljac  (VIDEO)

Nauvin se odlično snalazi u poljima crvenog zlata, može da parira svakom dobrom beraču malina iako se prvi put oprobao u ovom poslu. Pre svega ovaj Indijac je dobar i vredan čovek, kažu njegovi prijetelji Lazovići, pa se zbog toga maksimalno trude da mu izađu u susret oko hrane, jer mahom jede pirinač a kuvaju mu i indijsku kafu. Nuvin se , takoreći, za veoma kratko vreme odomaćio u ovoj varošici pa iako ne poznaje jezik, uspešno se sporazumeva sa meštanima.

IL-DJordje-Lazovic-Arilje- Atrakcija u Trešnjevici - Indijac bere kao Ariljac  (VIDEO)

IL-Sinpeks-txt-600x100-banner- Atrakcija u Trešnjevici - Indijac bere kao Ariljac  (VIDEO)

 

You may also like...

1 Response

  1. GRADINJAR kaže:

    U Tresnjevici i Radaljevu počelo uništavanje(košenje) malinjaka !
    Država je uništila seljaka i sela a oporavka nema!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *